Dres Stefa Karija iz finala završiće na Balkanu: Znate li gde?

kari
beta

Stef Kari odlučio je da pošalje dres u kojem je stigao do NBA trona do jedne destinacije u našem regionu, a iza svega stoji dirljiva priča iz njegovog detinjstva. Pročitajte gde će to završiti šampionska oprema najboljeg igrača sezone.

 

Dres koji je Stef Kari nosio tokom finalne serije NBA lige završiće na neočekivanoj destinaciji, a iza svega stoji poprilično dirljiva priča.

Ovogodišnji MVP lige Stef Kari odlučio je da se oduži za davno učinjenu uslugu koju je dobio još kao dečkić. Uslugu će uzvratiti Biserki Petrović, majki pokojnog Dražena Petrovića koja će dres izložiti u Memorijalnom centru posvećenom njenom sinu koji se nalazi u Zagrebu.

Početak ove priče dolazi iz 1992. godine kada je četvorogodišnji Stef bio u društvu oca Dela koji se na Ol-star vikendu u Orlandu takmičio u brzom šutiranju trojki, gde je između ostalih učestvovao i Dražen.

Dok je Del Kari šutirao “trojke”, brigu o malom Stefu preuzela je Biserka Petrović koja je pazila da on slučajno ne utrči na teren jer je i tad bio opsednut košarkom.