Drinčić demantovao: Nije istina da sam ucenjivao klub za 50.000 evra

Drinčić odlazi, Drinčić ostaje, informacije koje su se smenjivale iz časa u čas poslednjih dana prelaznog roka. Na kraju, ljubimac navijača crno-belih pomoći će ove jeseni klubu u grupnoj fazi Lige Evrope i u dva domaća takmičenja, ali sa gorkim ukusom u ustima.

Reprezentativac Crne Gore otvorio je dušu za Blic i objasnio gde je zapelo u priči oko njegovog transfera u Makabi Haifu.

– Razgovarao sam sa predsednikom Đurićem i trenerom Nikolićem pred mečeve sa Nefčijem, dogovor je bio da posle tih utakmica mogu da idem. Sa Izraelcima sam se dogovorio oko svih svojih uslova. Međutim, na relaciji klub – klub nije došlo do dogovora i tu je svaka priča završena. Imam ugovor do decembra 2016. Ponašaću se i igrati kao i do sada, profesionalno – razjasnio je Drinčić.

On negira da je tražio finansijski jači ugovor ako ga Partizan ne pusti.

– Imam važeći ugovor. Zaista me je pogodila priča plasirana u javnost da imam 120.000 evra godišnje, da sam tražio povećanje plate na 170.000, i da sam ucenjivao klub za 50.000 evra, jer mi Izraelci navodno nude duplo više. Nijedna cifra koja se spominje nema veze sa istinom, niti bih ikada sebi dozvolio da tražim povećanje plate tako što bih ucenjivao bilo koga.

Drinčić ne voli medijski da se ističe, ali su ga dezinformacije koje su se pojavile naterale da se brani.

– Postoji video zapis onoga što sam izjavio posle meča sa Nefčijem u Bakuu, i tu nigde nisam spominjao da sigurno idem, niti sam poželeo Partizanu sreću u Ligi Evrope, jer nisam u tom trenutku znao da li odlazim. Zašto je neko moje reči okrenuo – ne znam. Svi jako dobro znaju da ne volim medijski da se eksponiram, ali sam sada osetio potrebu da se odbranim, jer slušam i čitam komentare, koji me bole. Počeli su mnogi da pljuju po meni, a ne znaju istinu. Nije mi prijatno, stekla se potpuno pogrešna slika o meni – završio je Drinčić.