DRUGA POBEDA SRBIJE: Delfini slomili otpor Rusa i obezbedili četvrtfinale! (VIDEO)

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Rusiju sa 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3) u drugom kolu Grupe D Evropskog prvenstva u Barseloni.

Beta

Selekcija Rusije pružila je solidan otpor prvacima Evrope, posebno u prvom poluvremenu, posle kog je imala samo gol zaostatka.

Ekipa Dejana Savića ipak je uspela da slomi otpor Rusije u trećoj deonici, stekne osetniju prednost i praktično reši utakmicu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Andrija Prlainović, Filip Filipović i Dušan Mandić sa po dva gola, dok su se jednom u listu strelaca upisali Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Nikola Jakšić i Stefan Mitrović.

Reprezentaciju Rusije predvodili su Stepan Andrjukov, Konstantin Harkov i Ivan Nagaev sa po dva gola.

Srbija je prva u Grupi D s dve pobede iz dve utakmice i u narednom kolu igraće protiv Slovačke, dok će se Rusija sastati sa Rumunijom.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić nije bio u potpunosti zadovoljan igrom svog tima protiv Rusije, uprkos drugoj pobedi na Evropskom prvenstvu.

– Bilo je kontri sa obe strane i to mora da se istakne. Postigli smo dosta golova na taj način. Najbitnija je pobeda i sada se okrećemo dalje, četvrtfinalu – rekao je Savić posle utakmice.

Vaterpolisti Srbije pobedili su danas Rusiju sa 11:9 u drugom kolu Grupe D Evropskog prvenstva u Španiji.

Strelac jednog gola u pobedi nad Rusijom, Miloš Ćuk, ocenio je da forma ekipe nije još uvek na željenom nivou.

– Teška utakmica… Rusi su snažna ekipa i mučili smo se više od dve četvrtine. Bilo je dosta kontri, a početkom treće smo napravili razliku i priveli na pravi način utakmicu kraju. Nismo najbolje delovali. Stiže popravni sa Slovačkom i mislimo na četvrtfinale – rekao je Ćuk.

Jedan od najboljih igrača utakmice Dušan Mandić nije bio zadovoljan igrom u odbrani.

– Važna pobeda ali nisam zadovoljan odbranom. Bitan je trijumf. Napad je išao, ali odbrana… Moramo da je popravimo – rekao je Mandić.

Reprezentativac Nemanja Vico kazao je da pobeda mnogo znači, ali da ekipa ima mesta za napredak.

– Baš fizički teška utakmica. Pobeda mnogo znači, posebno jer nam obezbedjuje mirnu pripremu za četvrtfinalni susret. Ali neophodno je da u odbrani složimo sve kockice kako treba – rekao je Vico.