Druga pobeda u jednom danu za trofej: Marej osvajač Kvinsa

Endi Marej
Beta

Britanski teniser Endi Marej osvojio je danas, četvrti put u karijeri, titulu na londonskom Kvinsu, pošto je u finalu pobedio 17. igrača sveta Kevina Andersona iz Južne Afrike sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

 

Treći teniser sveta pobedio je za 65 minuta. Njemu je za pobedu bilo dovoljno da u svakom setu napravi po jedan brejk.

Marej je tako četrti put u karijeri osvojio titulu na Kvinsu, posle 2009. godine kada je pobedio Džejmsa Blejka, 2011. kada je bio bolji od Žoa Vilfreda Conge i dve godine kasnije od Marina Čilića.

On je danas u podne prvo morao da igra polufinalni meč sa Viktorom Troickim, koji je juče prekinut zbog kiše i pobedio je sa 6:3, 7:6.

– Odigrao sam dobro u oba današnja meča. Igrao sam sve bolje kako je odmicala nedelja i nadam se da ću na taj način dočekati Vimbldon – rekao je Marej.

Marej je 2013. godine pobedio u Kvinsu i osvojio Vimbldon.

– Mislim da igram mnogo bolje nego što sam igrao 2013. godine, ali izuzetno je teško osvojiti te turnire. Svi igrači stalno napreduju. Uoči Vimbldona želite da odigrate što više turnira na travi. Ovo su bili napornih nekoliko meseci i moraću da se odmorim dan-dva i pripremim se najbolje što mogu – rekao je Marej.

Takmičenje na trećem grend slem turniru u sezoni Vimbldonu počinje 29. juna.

Anderson je rekao da je zadovoljan svojom igrom u Kvinsu.

– Endi je sjajan teniser i teško je ovde igrati protiv njega. Ali, mogu mnogo pozitivnih stvari da izvučem iz ove nedelje u Londonu – rekao je 17. teniser sveta Anderson.