DRUGI MANDAT U PARTIZANU: Miroslav Nikolić DEFINITIVNO trener crno-belog tima!

Miroslav nikolić
dnevno.rs/kolaž

Dileme više nema – popularni Muta biće novi šef crno-belog tima!

 

Kako prenose beogradski mediji, iskusni košarkaški stručnjak Miroslav Nikolić definitivno će biti novi trener najtrofejnijeg košarkaškog kluba u Srbiji

U Partizan se vraća posle skoro dve decenije i potpisaće trogodišnji ugovor, koji “kaže” da će saradnja sa crno-belima trajati do 2020. godine!

On će naslediti Aleksandra Džikića, koji je po završetku prošle sezone preuzeo podgoričku Budućnost. Podsetimo, Nikolić je i pomoćnik Aleksandra Đorđevića u reprezentaciji Srbije. 

Poznat kao izuzetan motivator često je biran da bude deo stručnog štaba reprezentativnih selekcija. Prvi put je bio pomoćni trener Seniorske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine. Na poziciji pomoćnog trenera selektorima Dudi Ivkoviću, a kasnije Željku Obradoviću bio je do 1998. godine.

Ponovo se vratio u stručni štab reprezentacije Srbije 2014. godine na poziv novog selektora Saše Đorđevića. Svojim iskustvom pomogao je mladom selektoru, debitantu, da reprezentacija Srbije osvoji srebrnu medalju.

Ono što je zanimljivo jeste da je Muta Nikolić postao poznat neverovatnim uspesima sa eikopom BFC iz Beočina. U tom timu je “sakupio” gomilu anonimnih igrača koji su zajedno činili možda i najjači sastav u srpskoj košarci. Njegova najveća otkrovenja tada su bili Topić, Kuzmanović, Topalović i Smiljanić. Ostaće zabeleženo da su u finalu plej-ofa vodili sa 2-0 baš protiv Partizana. Ali, ipak je na kraju Partizan slavio.

Prvi put na klupu crno-belog tima je seo 1996. godine, posle dvogodišnje saradnje sa BFC iz Beočina. Sa Partizanom je osvojio dva prvenstva SR Jugoslavije i jedno sa podgoričkom Budućnošću. Bio je selektor juniorske reprezentacije Srbije koja je postala prvak sveta 2007. na prvenstvu u Novom Sadu…