DRUGI PORAZ NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Šveđani nadigrali naše rukometaše, ali šansa još uvek postoji!

rukomet
Beta

Rukometna reprezentacija Srbije upisala je i drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, pošto je večeras u Splitu u drugom kolu Grupe A izgubila od Švedske sa 25:30 (10:16).

 

Švedsku je do pobede predvodio Albin Lagergren sa pet golova, dok su po četiri postigli Johan Jakobson, Niklas Ekberg i Lukas Nilson.

U selekciji Srbije istakao se Nemanja Ilić sa pet golova, dok je Petar Nenadić postigao četiri.

Švedska je od samog starta utakmice nametnula jak ritam, ekipa Jovice Cvetkovića nije uspela da uspostavi ravnotežu, a rival je postepeno povećavao prednost.

Na golu Švedske bio je izuzetno raspoložen Mikael Apelgren koji je meč završio sa 19 odbrana. Upravo je golman Švedske u drugom poluvremenu, kada je Srbija odličnom serijom došla na dva gola zaostatka 10 minuta pre kraja, odbranio šut Nenadiću u situaciji jedan na jedan.

Potom Srbija je imala još jednu priliku da dodje do preokreta, ali je ekipi Jovice Cvetkovića nedostajalo koncentracije u situaciji kada je imala dva igrača više na terenu.

Srbiji je za prolaz u narednu fazu potrebna večerašnja pobeda Hrvatske nad Islandom, a potom i trijumf u direktnom duelu s Islandom za prolaz.