DRUGI PORAZ PARTIZANA: Crno-beli izgubili od Lijetuvos ritasa sa DVOCIFRENOM RAZLIKOM

Partizan - Lijetuvos ritas
Beta / Branislav Božić

Partizan će u narednom kolu 24. oktobra gostovati Bilbau, dok će Lijetuvos ritas, koji je ostvario prvu pobedu, dočekati Lokomotivu Kubanj.

 

Košarkaši Partizana zabeležili su drugi poraz u Evrokupu, pošto su u Beogradu izgubili od Lijetuvos ritasa sa 91:80 (15:17, 24:26, 21:19, 31:18) u drugom kolu Grupe C.

Partizan je predvodio Patrik Miler sa 24 poena, dok je Najdžel Vilijams-Gos dodao 11, uz šest asistencija. U ekipi Lijetuvos ritasa istakli su se Lukas Mavrokefalidis i Rokas Giedratis sa po 26 poena, dok je Džimi Baron dodao 11.

TOK MEČA:

Partizan je odlično počeo utakmicu i poenima Gavrilovića, Marinkovića i Šalića poveo sa 8:0. Tu seriju crno-belih prekinuo je Karter, koji je bio i najazaslužniji što je Ritas do kraja prve deonice prišao na samo dva poena zaostatka (17:15).

Litvanska ekipa je se dva brze trojke Gijedraitisa na početku druge četvrtine povela sa 19:23. Gosti su prednost od četiri poena imali još jednom (24:28), ali je Partizan serijom 8:0 preokrenuo rezultat – 32:28. Ritas je uzvratio istom merom, pa je predvođen Giedraitisom napravio seriju 9:0, koju je prekinuo Pecarski trojkom.

Izabranici Miroslava Nikolića su na veliki odmor, nakon poena Vilijams-Gosa i Milera u samom finišu druge četvrtine, otišli sa četiri poena prednosti.

 

Crno-beli su tokom cele treće deonice bili u vođstvu, koje je u dva navrata iznosilo šest poena, ali nikako nisu uspevali da se odlepe i prelome meč, odnosno Ritas je pogađao trojke kada mu je bilo najpotrebnije. Upravo je sa dve pogođene Ritas i stigao do izjednačenja 19 sekundi pre kraja druge četvrtine (60:60).

U poslednju četvrtinu se ušlo se sa dva poena prednosti za Partizan, ali je litvanska ekipa sa sedam vezanih poena preokrenula rezultat i povela. Košarkaši Partizana su u nekoliko situacija promašili zicere, bili su malo i dekoncentrisani, ali su zahvaljujući Mileru i dalje bili u igri.

Minut i po pre kraja meča Ritas je posle poena Berona i Mavrokefalidisa stigao na najvećih plus deset – 74:84.

Meč je tada praktično i rešen, pošto crno-beli nisu imali snage za preokret.

Utakmica u dvorani “Aleksandar Nikolić” odigrana je pred oko 5.000 gledalaca.