Drulović pozvao Lukača i Mrđu!

Srpski stručnjak na turneju po Americi vodi golmana Partizana Milana Lukača i defanzivca Valjadolida Stefana Mitrovića

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović rekao je da veruje da će ostati na klupi nacionalnog tima posle turneje po SAD i Brazilu i poručio da njegovi izabranici ne smeju da potcene selekcije Jamajke i Paname.
– Optimista sam oko mog ostanka na klupi, posao trenera zavisi od rezultata, ali nikada nisam bio opterećen time. Nikada nisam krio želju da predvodim Srbiju u narednim kvalifikacijama, na Savezu je da odluči a na nama da damo sve od sebe – rekao je Drulović na konferenciji za novinare u prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi, prenosi Mozzart Sport.

Reprezentacija Srbija će po završetku sezone odigrati tri utakmice u SAD i Brazilu – 26. maja protiv Jamajke u Nju Džersiju, pet dana kasnije u Čikagu protiv Paname i 6. juna protiv Brazila u Sao Paolu.
– Ova turneja je zahtevna, igraćemo protiv tri jaka protivnika i učinićemo sve da odigramo dobro. Imamo obavezu da bar delić sreće donesemo našem narodu u ovako teškom trenutku. Moramo da pokažemo karakter i odigramo maksimalno, jer ne smemo da potcenimo Jamajku i Panamu – poručio je Drulović.

On se nada da će četvorica igrača iz Superlige Srbije (Lukač, Vulićević, Mrđa i Lazović) putovati na turneju, iako je do kraja šampionata ostalo dva kola.
– Očekujem da prvenstvo bude nastavljeno u sredu ili četvrtak, nadam se da će biti sa nama. Igraćemo u najjačem sastavu sva tri meča, imam dosta problema sa povredama igrača koji su bili standardni reprezentativci, ali ovo je prilika za mlade da se pokažu u najboljem svetlu i dokažu da nacionalni tim može da računa na njih u narednom periodu – zaključio je on.

Evo i kompletnog spiska za tri utakmice u SAD-u i Brazilu – protiv Jamajke 26. maja u Nju Džersiju, pet dana kasnije protiv Paname u Čikagu i 6. juna protiv Brazila u Sao Paolu.

 

 

Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić, Milan Lukač.

Odbrana: Dušan Basta, Branislav Ivanović, Milan Biševac, Miroslav Vulićević, Aleksandar Kolarov, Nenad Tomović, Duško Tošić, Nemanja Pejčinović, Stefan Mitrović.

Sredina terena: Radosav Petrović, Nemanja Matić, Nemanja Gudelj, Miloš Jojić, Adem Ljajić, Darko Lazović.

Napad: Dušan Tadić, Lazar Marković, Zoran Tošić, Filip Đorđević, Aleksandar Mitrović, Dragan Mrđa.

Reprezentacija Srbije po završetku sezone odigraće tri utakmice u SAD i Brazilu – protiv Jamajke 26. maja u Nju Džersiju, pet dana kasnije protiv Paname u Čikagu i 6. juna protiv Brazila u Sao Paolu.

Nacionalni tim okupiće se sutra, a put SAD krenuće u petak, 23. maja.