Drulović: Želim da ostanem u reprezentaciji!

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović rekao je da se nada da će ekipa na americkoj turneji odigrati najbolje sto može i da će ostvariti povoljan rezultat.

– Pred nama je zanimljiva turneja, očekuje nas veliko interesovanje naših ljudi koji žive u Americi. Moramo da se pokažemo u najboljem svetlu i da uz dobru igru napravimo pozitivan rezultat. Šlag na torti je utaklmica sa Brazilom i fantastično je što ćemo imati priliku da igramo sa favoritom za osvajanje titule svetskog prvaka – izjavio je Drulović za Tanjug u Staroj Pazovi na predstavljanju aplikacija „Teren” Telekoma Srbije.

Drulović je istakao da ima dosta problema sa povredama, pošto su dugo odsutni Nastasić, Subotić, Rajković, kao i Fejsa…

– Na spisku će biti igrači koji su standardni u svojim klubovima i nadam se da ćemo pokazati karakter i uspešno završiti turneju – naveo je selektor.

On se osvrnuo na reprezentacije sa kojima će Srbija igrati u SAD – Jamajku i Panamu.

– Mnogi kod nas potcenjuju Jamajku i Panamu, kojoj je malo nedostajalo da se plasira na Mundijal. To su kvalitetne reprezentacije i ako ih ne respektujete, biće jako tesko. Za Brazil nam nije potrebna dodatna motivacija, jer se radi o vrhunskom timu i to je najbolja moguća prilika da naši igrači zaokruže sezonu – istakao je Drulović.

Nekadašnji reprezentativac i selektor omladinaca koji su prošle godine osvojili titulu šampiona Evrope u Litvaniji ne krije da je svestan kako će ishod naredne tri utakmice presudno uticati na njegov ostanak na sadašnjoj funkciji.

– Učiniću sve da budemo maksimalno odgovorni i da osvežimo ekipu, ali pre svega da igramo dobar fudbal i ostvarimo povoljan rezultat. Ne krijem da želim da ostanem – poručio je Drulović, uz konstataciju da je reprezentaciji Srbije bilo mesto na prvenstvu sveta, ali da će to biti ispravljeno plasmanom na prvenstvo Evrope.