Duel Novaka i Lopesa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas igra meč četvrtfinala Mastersa u Monte Karlu sa Giljermom Garsija-Lopesom iz Španije.

Njihov duel je poslednji, četvrti na redu na Centralnom terenu, na kojem program počinje u 10.30, što znači da bi najranije mogao da počne u 15 časova, ali se očekuje da će to biti nešto kasnije.

Đokoviću i Lopesu će to biti prvi međusobni susret, a pobednik tog duela u polufinalu će igrati sa pobednikom meča između Švajcarca Rodžera Federera i Žo-Vilfreda Conge iz Francuske.

Prvi četvrtfinalni meč, od 10.30, igraju Švajcarac Stanislas Vavrinka i Miloš Raonić iz Kanade, a potom će se na terenu naći prvi reket sveta Rafael Nadal i njegov sunarodnik David Ferer. Pre Đokovića i Lopesa sastaju se Conga i Federer.

Đoković je u dosadašnjem toku turnira u Monte Karlu imao lak posao, pošto je svojim protivnicima prepustio samo dva gema, i na terenu proveo tek nešto više od sat i po vremena. U prvom kolu je bio slobodan, u drugom je slavio protiv Španca Alberta Montanjesa sa 6:1, 6:0, a potom i njegovog sunarodnika Pabla Karenja Buste.

S druge strane, Garsija Lopes je priredio jedno od najvećih iznenađenja, pošto je u trećem kolu eliminisao Čeha Tomaša Berdiha sa 4:6, 6:3, 6:1. Prethodno je odigrao sjajno protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 6:1, 7:5, dok je na startu bio bolji od domaćeg tenisera Benjamina Balerea u dva seta.

Na terenu će se u toku dana naći i drugi srpski predstavnik u Kneževini Nenad Zimonjić. On u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom igra sa domaćim teniserima Romanom Arnedom i Benjaminom Balereom četvrtfinale u konkurenciji dublova. Taj meč će biti treći po redu na Terenu prinčeva, na kojem se prvi susret igra od 11.30.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2.884.675 dolara.