Dule Vujošević: U porastu smo forme

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je njegova ekipa u porastu forme i da je u ključno boljoj situaciji nego što je bila pre par nedelja u takmičenju u Jadranskoj ligi.

– Naša situacija je ključno bolja nego pre par nedelja. Ne želim da se ponvaljam i da to bude stalno isto, ali mi u svaku utakmicu moramo da uđemo maksimalno motivisani i da o svakoj utakmici mislimo da zavisimo od nje – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Košarkaši Partizana igraju sutra od 21 čas u hali Pionir protiv Olimpije, utakmicu 17. kola Jadranske lige. Obe ekipe imaju skor od po devet pobeda i sedam poraza i zauzimaju četvrto i peto mesto na tabeli.

– Olimpija je naš direktan konkurent u borbi za plej-of, pokazali su da su ozbiljna ekipa, ne samo protiv Zvezde već i u meču protiv Cedevite. Kvalitetni su, doći će u Beograd i tražiti dobar rezultat. Ali, svesni su da smo mi u porastu forme – rekao je Vujošević.

Trener crno-belih istakao je da je njegova ekipa prethodne nedelje imala mnogo zdravstvenih problema. On je naveo da je Milan Mačvan juče prvi put trenirao, od utakmice u prošlom kolu, a da Aleksandar Pavlović još nije trenirao zbog problema sa leđima.

– Edo Murić se polako vraća u ekipu, mada ne verujem da će biti spreman za ovaj, već za naredni duel protiv Metalca. (Milenko) Tepić se polako oporavlja, nije u potpunosti spreman, ali mogao bi da se nađe u timu – rekao je Vujošević.

Vujošević je oštro kritikovao pojedine medije “zbog plasiranja laži” i rekao da je potpuna neistina da je košarkaš Minesote Nikola Peković dao pare klubu.

Povodom priča o dovođenju plejmejkera Dorona Perkinsa, Vujošević je rekao da je razgovarao sa osobom koja se predstavila kao njegov menadžer.

– Zvao me je neki čovek, nemam pojma kako se zove, i pitao me da li smo zainteresovani za dovođenje Perkinsa. Ja sam ga pitao da li je on njegov menadžer, a on je odgovorio da jeste. Odgovorio sam da bismo ga kontaktirali da smo zainteresovani – rekao je Vujošević.

Košarkaš Partizana Vanja Marinković danas je napunio 18 godina i potpisao prvi profesionalni ugovor sa crno-belima. Kapiten Partizana Dragan Milosavljević rekao je da će njegova ekipa biti motivisana protiv Olimpije i zbog poraza u prvom delu sezone.

– Očekeje nas jako težak meč, onii su direktan konkurent u borbi za plej-of. Motiv pronalazimo u ubedljivom porazu u prvom delu sezone, kada smo odigrali jako loše. Oni su protiv Zvezde pokazali da su jako ozbiljan tim, vodili su veći deo meča, ali na kraju su pali. Ta utakmica je bila na jednu loptu. Pokušaćemo da pobedimo – rekao je Milosavljević.