ĐURĐEVIĆ POSLE VELIKE POBEDE: “Menjam trofej namenjen najboljem strelcu za ŠAMPIONSKU TITULU”

Đurđević
print screen/instagam/partizanbelgrade

Po ko zna koji put u ovoj sezoni, tandem Đurđević - Leonardo doneo je nova tri boda Partizanu, ali je pobeda u Nišu lansirala Crno-bele na pola koraka od nove šampionske krune.

 

Najbolji strelac u dosadašnjem toku šampionata Uroš Đurđević, vrlo je blizu da osvoji i priznanje za najboljeg strelca Superlige. Ipak, Đurđević ima druge prioritete.

– Ostajem pri tome da bih trofej za najboljeg strelca rado menjao za titulu u prvenstvu. Sjajna je bila atmosfera danas, verujem da ćemo igrati pred svojim navijačima – kazao je Đurđević po završetku susreta.

Mrežu Nišlija je načeo jedan od najboljih stranaca u srpskom fudbalu, igrač koji se nedeljama sa Urošem Đurđevićem smenjuje na vrhu liste strelaca šampionata, a zajedno su postigli impozantnih 46 golova.

– Moramo da budemo mirni, jer imamo još jednu utakmicu do kraja – kaže Leonardo, strelac prvog gola i asistent kod drugog.

Brazilac je za samo godinu dana postao miljenik Partizanove publike a pesmu posvećenu njemu zna gotovo svako Partizanov navijač. Ne čudi, s obzirom da u svakodnevnoj komunikaciji sa fanovima Leonardo kupi samo simpatije.

– Volim konekciju sa navijačima, oni su uvek uz nas i daju nam podršku – kaže Leonardo, 

Teško da bi Partizan sinoć lako izašao na kraj sa domaćinom da nije bilo Marka Jankovića i njegovog fantastičnog pasa koji vredi pola Leonardovog gola.

– Nije bilo lako igrati ovu utakmicu. Znali smo šta nas čeka na Čairu, ali moram da kažem da smo se osećali kao kod kuće. Hvala navijačima za ovu podršku i što su došli u ovolikom broju. Još nije gotovo. Imamo priliku da krunišemo ovu sjajnu sezonu – rekao je Janković.