Durent zaustavio Sparse i došao na korak od Džordana

Kevin Durent je ubacio u 39. uzastopnoj utakmici preko 25 poena i bio najzaslužniji što su Oklahoma Tanderi prekinuli niz San Antonija od 19 uzastopnih pobeda.

Seriji San Antonija od 19 uzastopnih pobeda je došao kraj, ali ne i neverovatnom nizu Kevina Durenta. Izvanredno krilo Oklahoma Tandera je u pobedi (106:94) svoje ekipe nad timom Grega Popoviča zabeležio 28 koševa i produžio niz na 39 uzastopnih utakmica u kojima je postigao preko 25 poena. Samim tim, Durent je prišao na samo korak od rekorda koji drži Majkl Džordan od 40 utakmica sa učinkom od preko 25 postignutih koševa.

Veliku pomoć popularnom Durantuli u pobedi nad liderom Zapada pružio je Rasel Vestbruk koji je ubacio 27 poena i uz to dodao 6 asistencija. U poraženom timu blistao je Pat Mils sa 21 poenom.

Prethodne večeri odigran je još jedan meč u kom je Dalas savladao Kliperse u Los Anđelesu sa 113:107 uz 26 poena i 11 skokova Dirka Novickog. U poraženoj ekipi blistao je Blejk Grifin sa tripl-dabl učinkom od 25 poena, 11 asistencija i deset skokova. Njegov saigrač iz centarske linje Diandre Džordan je postigao 21 koš uz 15 skokova.

 

.