Đurić: Ako je nešto dobro u srpskom fudbalu i sportu, to je stanje u Partizanu

Predsednik Partizana Dragan Đurić istakao je da su pobednička serija crno-belih u nacionalnom prvenstvu, uspešan letošnji pohod ka Ligi Evrope i generalno dobre partije fudbalera srpskog viceprvaka u poslednjih nekoliko meseci posledica rada svih struktura.

– Dugačka serija pobeda je rezultat klupske politike u poslednjih godinu i po dana. U tom periodu doveli smo u Partizan sve najbolje što je srpsko tržište imalo da ponudi i to je moralo da se odrazi na učinak. Podsetiću, u tom periodu angažovali smo, između ostalih, Kojića, Luku, Lukača, Grbića, Drinčića, Vulićevića, Lazovića, Branka Ilića, Ćirkovića… Svako je na svoj način pomogao u postizanju uspeha. Momci su zaslužili da im se na tome čestita. Ako je nešto dobro u srpskom fudbalu, sportu uopšte, onda je to stanje u Humskoj 1 – rekao je Đurić za Mozzart sport.

Ipak, predsednik Partizana nije krio razočarenje porazom pulena Marka Nikolića u Grčkoj od Asterasa, uz čestitke sportskom sektoru na načinu na koji predstavljaju klub i ovdašnji fudbal.

– Čestitke su odavno dobili, skoro da nema na čemu da im se zameri. Skoro… Jedino sam ljut zbog poraza od Asterasa. Da se ne lažemo, Grci su nikakva ekipa, pričalo se o njima kao o ko zna kakvoj legiji stranaca, a ja vam kažem da je to prosečan tim i da ćemo u u Humskoj 1, 11. decembra, da im vratimo milo za drago. Opet, ako se sagledaju sve okolnosti, zadržali smo prepoznatljiv imidž Partizana na međunarodnoj sceni, ponovo se plasirali u Ligu Evrope i to mora da se poštuje. Naravno, ako se ukaže šansa da se plasiramo dalje – iskoristićemo je, međutim, ne bi trebalo stavljati tako veliki teret na leđa igrača. Neka drže fokus za prvenstvu, neka im povratak titule bude prioritet. Oni to znaju.

Đurić je, između ostalog, istakao i da su čelnici kluba zadovoljni učinkom stručnog štaba.

Nikolić je samo potvrdio ono što smo o njemu znali kad smo ga pre deset meseci angažovali. Tačno je da nije uspeo da sačuva titulu, međutim, ovog leta je potvrdio kakvim kapacitetom raspolaže. Uživa maksimalno poverenje Upravnog odbora, jer je u aktuelnoj sezoni uradio sve što je se od njega tražilo. Samo neka ovako nastavi – rekao je Đurić za Mozzart sport.