Đurić: Najuspešniji sam predsednik na prostorima bivše Jugoslavije

Za sebe misli da je najbolji i da je bolesno zaljubljen u Partizan, ali izgleda da više ne želi da bude deo crno-bele priče. Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Djurić ponovio je da se više neće kandidovati za tu funkciju i poručio da do decembra definitivno odlazi iz kluba.

– Neću se ponovo kandidovati, u decembru mi ističe mandat. Treba uvesti novu energiju. Nisam čuo da će me naslediti Dejan Bodiroga, ne znam za to. Ni (bivši generalni serketar) Žarko Zečević neće da se vrati, a ja nikada nisam bio njegov čovek, naprotiv – rekao je Djurić u intervjuu za Naše novine.

Predsednik crno-belih je u februara preneo deo ovlašćenja na potpredsednike Partizana, a tada je rekao da se više neće kandidovati. Uhapšen je u januaru pošto je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda.

On je 2008. godine preuzeo Partizan koji je za to vreme osvojio pet šampionskih titula i uspostavio dominaciju u srpskom fudbalu.

– Najuspešniji sam predsednik, ne samo u Srbiji već i na prostorima bivše Jugoslavije. Ali, uspeh tima zavisi samo od radnika na terenu, ako ih imaš onda je uspeh tu. Ako ih nemaš misliš da će ti na terenu pomoći sudije, (premijer Aleksandar) Vučić ili (ministar spoljnih poslova Ivica) Dačić. Od tog posla nema ništa – rekao je on.

Predsednik Partizana ističe da njegovom klubu nisu pomogli političari.

– Boris Tadić i Ivica Dačić jesu Partizanovci, ali oni nisu strastveni navijači i nisu nam pomagali. Takav navijač je Aleksandar Vučić, koji voli Zvezdu iz sve snage – jasan je Đurić. Partizan ove sezone nije uspeo da osvoji sedmu uzastopnu titulu, a mnogi smatraju da su crno-beli oštećeni suđenjem.

– Ako počnemo od Novog Pazara, zatim Vojvodine na našem stadionu… Ja za to ne krivim Zvezdu i mi se nismo žalili na neke sudijske odluke. Ali, činjenica je da je tu bilo svega – priča između redova prvi čovek crno-belih.

Djurich je naglasio da nije svoj novac ulagao u klub, kao i da je od njegovog dolaska došlo manje od 30 miliona evra.

– Ma kojih 80 miliona, to su budalaštine, nema ni 30 miliona evra. Mi dugujemo državi, ali smo naš dug od oko četiri miliona evra reprogramirali i redovno ga vraćamo, tako da smo ga smanjili na 2,4 miliona evra. Treba da se zna da ja od prodaje fudbalera nemam ništa, ima klub. Dolazile su ovde razne kontrole i tražile uvid u prodaju. Sve je čisto – rekao je on. Djurić je naveo da se na vreme ispaćuju plate zaposlenima u klubu i igračima, a da se trenutno duguje ‘jedna plata i deo bonusa za prošlogodišnju titulu’.

On nije zainteresovan za kupovinu Partizana.

– To što sam Partizan doveo u red mnogima smeta, pa me zato prozivaju. Zbog Partizana sam se i našao na udaru medija, ja i moje firme, ali nema veze, ja bih sve dao za klub. Nisam zaintersovan za kupovinu kluba. Ja sam samo zaljubljenik u Partizan i to bolesno. Ali ne mrzim Zvezdu.

Ovoga leta Partizan neće prodati mlade igrače Nikolu Ninkovića i Andriju Živkovića, ali da se planiraju odlasci iskusnih Darka Brašanca i Vladimira Volkova.

– Oni ostaju u klubu, s njima ćemo pokušati naredne sezone da ostvarimo rezultate, kod nas i u Evropi. Planiramo da prodamo starije igrače, poput Brašanca i Volkova, ali ne ove najmlađe i najbolje – zaključio je Dragan Đurić.