Đurić: Pojačaćemo ekipu, osnovu smo stvorili i to nećemo narušiti

Predsednik Partizana kaže da su u Humskoj 1 'svi po malo krivi' što je prekinuta šestogodišnja dominacija crno-belog kluba.

Sezona bez trofeja, klupski račun blokiran, a u minulih nekoliko dana često se dešavaju nesuglasice igrača na treningu. Definitivno, Partizan se nalazi u problemu iz kojeg će, prema rečima predsednika crno-belih, izaći još snažniji.

Dragan Đurići ističe da ekipi u letnjem prelaznom roku sledi renoviranje, a da rukovodioci za to vreme neće praviti minus u kasi.

– Pojačaćemo ekipu. Postoji grupa igrača koja će dobiti dozvolu da nas napusti uz obeštećenje, ali trebalo bi znati da se i tri meseca pripremamo za letnji prelazni rok – rekao je Đurić za Kurir.

Posle logičnog pitanja od čega će klub živeti ako ne realizuje transfere najboljih igrača uzvratio je:

– Stezaćemo kaiš, štedećemo na svemu, ali osnovu smo stvorili, i to nećemo narušiti. Nećemo ići u banke po kredite! Nećemo dozvoliti da Partizan predamo u dužničko ropstvo, iz kojeg se generacije posle nas neće izvući. Godina pred nama biće ključna za budućnost kluba, ali ubeđen sam da ćemo je uspešno završiti.

Uskoro će uslediti deblokada klupskog računa.
– Rešićemo to, reč je o tri miliona dinara duga za nekakve kazne. Ko danas posluje u Srbiji, a da nije bio povremeno u blokadi. Mnogi su u višemilionskim blokadama, ali ih niko ne pominje u medijima. Izmirujemo sve obaveze iz reprograma duga na vreme, a kad kasnimo s platama, to je zato što i drugi ne plaćaju nama na vreme – dodao je Đurić.