Đurić uopšte ne brine: Dug je oko 9 miliona evra, čist sam kao suza!

Odlazeći predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je da je dug kluba prema njegovoj proceni oko 9 miliona evra.

Đurić je u intervjuu za „Večernje novosti” istakao da će iza njega ostati „čisti papiri” bez duga prema bankama.

– Po mojoj proceni dug je oko devet miliona evra, ako računamo novac koji ćemo dobiti od dela transfera za Mitrovića, Markovića. Čist sam kao suza. Sa te strane uopšte ne brinem. Uz to, uplatili smo državi na ime poreza 560 miliona dinara u poslednjih 18 meseci – rekao je Đurić.

Crno-beli već godinama nemaju genaralnog sponzora, iako su dominantni u Srbiji i redovni učesnici grupne faze evropskih takmičenja.

– Odmakli smo daleko na tom planu i verujem da će jedna strana kompanija postati generalni sponzor. Bio bih presrećan da se na taj način završi moj mandat u Partizanu. Mogli smo da uzimamo sponzore od 400 ili 500 hiljada evra, ali to bi bilo poniženje za Partizan. A da je bilo saplitanja jeste, tako je uvek kod konkurencije. Mislim da bi bilo korektno da uz Partizan bude bar NIS, pošto „Gasprom” sponzoriše Zvezdu – rekao je Đurić.

Iza njega je šest godina na čelu crno-belih iz Humske 1.

– Kajem se za sve što je moglo da se uradi bolje, jasno je da je bilo toga za prethodnih šest godina. Ipak, kada se navode neki minusi i nešto što nije bilo na nivou ne bi trebalo zaboraviti da je Partizan bez ičije pomoći uspeo da se izdigne iznad svih klubova u Srbiji, čak i na Balkanu – istakao je Đurić.

Partizan je trenutno lider u JSL sa šest bodova više od Zvezde, dok je u Evropi opet bio epozodista.

– Ne brinem za prolećne rezultate, samo ukoliko onaj koji me bude nasledio ne bude prodao ekipu tokom zime. Siguran sam da tim ako ostane na okupu može da napravi značajan iskorak u Evropi, mada smo i ove jeseni odigrali nekoliko dobrih utakmica. Ludogorec sa kojim smo mi dva puta odigrali nerešeno je odigrao sjajno protiv Liverpula u Ligi šampiona, koji je na pojačanja uložio 150 miliona evra – istakao je predsednik Partizana.

Poslednjih meseci klub ima problema sa dugovanjima prema zaposlenima koji su pretili štrajkom.

– To dešava i u „Lufthansi”. Ima nepravde prema trenerima i igračima, ali dobili su novac za septembar, a do nove godine bi trebalo da legne ostatak. Ima firmi koje kasne sa isplatama i po 12 meseci. U jednom trenutku smo došli u situaciju da bi praktično 50 odsto zaposlenih trebalo da otpustimo. Nisam dozvolio da se napiše nijedan otkaz, a sada ti isti ljudi koje sam sačuvao pišu neke peticije. Razumem i trenere u omladinskoj školi, prema njima je učinjena nepravda. Od ukupnog duga od oko 150.000 evra gotovo polovina otpada na tri-četiri trenera – istakao je Đurić.