BEZ KALKULACIJA: Đurovski najavio TOTALNU OFANZIVU u Ivanjici!

Boško Đurovski
facebook.com/FK Crvena zvezda

Boško Đurovski je prošle subote uspeo da podigne samopouzdanje igračima Zvezde i upiše prvu pobedu u drugom mandatu na kormilu našeg najtrofejnijeg kluba. Trka sa Partizanom se nastavlja već sutra, a bivši kapiten tima iz Ljutice Bogdana, najavljuje totalnu ofanzivu na meču protiv Javora u Ivanjici.

 

Do kraja šampionata ostalo je još dva kola, a Crveno-beli zaostaju za Partizanom za tri koraka. Prva prilika za sustizanje ili smanjenje razlike jeste meč u Ivanjici protiv Javora.

– Naš cilj je poznat. Moramo ostati koncentrisani do kraja prvenstva. To znači da moramo da pobedimo u obe utakmice. Prva prepreka je Javor koji prima malo golova na svom terenu, ali i malo daje. Moramo da nametnemo svoj stil, da se borimo, a ja se nadam pobedi –  rekao je Đurovski novinarima na stadionu “Rajko Mitić”.

– Neće biti velikih promena u ekipi. Možda jedna ili dve… Svi raspoloženi igrači su tu, sem Luke Adžića i Džona Uroša. U Ivanjici idemo sa četiri napadača. Dakle, idemo da budemo ofanzivni. Najviše pažnje sam u prethodnim danima posvetio defanzivnoj fazi, da ne dolazi do grešaka, jer često pravimo greške u defanzivi kada izgubimo loptu u napadu – istakao  je Đurovski.

Upitan da li će ekipa pratiti rezultat utakmice u Nišu između Radničkog i Partizana, Đurovski je rekao da se “to ne može izbeći”. U prethodnom periodu prisutne su tenzije u srpskom fudbalu usled čestih prepucavanja između “večitih” rivala saopštenjima.

– Zadnjih 10 do 15 godina ovde je napeta atmosfera. Sve je bilo drugačije ranije. Ovo su neke nove metode komunikacija i to nije dobro za naš fudbal. Čim vidim bombastične naslove u novinama, ja izbegnem da čitam, jer mi poremeti koncentraciju. Neću da ulazim u analizu toga, jer mislim da su to nepotrebna previranja – kazao je trener Zvezde.

On je dodao da je svakako teško biti fudbaler Zvezde, ali da svaki mora da bude spreman da igra pod pritiskom.

Utakmica između Javora i Crvene zvezde u 36. kolu Super lige Srbije igraće se u sredu od 19.00 u Ivanjici.