Dušan ‘Silni’ Lajović pokorio Soka i obezbedio osminu finala

Srpski teniser Dušan Lajović napravio je najbolji rezultat u karijeri plasmanom u osminu finala Rolan Garosa.

On je u trećem kolu bio bolji od Amerikanca Džeksa Soka 6:4, 7:5, 6:3.

Lajović će se u borbi za četvrtfinale sastati sa boljim iz duela Rafael Nadal – Leonardo Majer.

Jedan brejk bio je dovoljan Lajoviću da osvoji prvi set. Njegovu igru krasili su dobar servis i direktni poeni. Amerikanac je sve udarce čekao daleko iza osnovne linije, ali Lajović nije mnogo izlazi na mrežu. Drugi set doneo je više uzbuđenja, nije bilo brejka sve do samog finiša kada je srpski teniser poveo 6:5, a zatim i osvojio set. Na startu trećeg odmah je viđena razmena brejkova, ali je Lajović napravio jedan više i čuvao ga do samog kraja.

Tok meča:

Nije bilo iznenađenja na početku meča. Prvi na servisu bio je Sok, a i jedan i drugi teniser su dobro servirali, pa za sada nema brejka. Lajović je u četvrtom gemu odigrao veoma dobro i bez izgubljenog poena osvojio gem za 2:2. Srpski teniser je dobrim servisom i direktnim poenima nastavio u istom ritmu, napravio je brejk, a zatim ga i potvrdio za 4:2.

Sok je Lajovićeve udarce čekao daleko iza osnovne linije, ali mu to nije donelo rezultat, pa je na svoj servis izborio ostanak u setu. Lajović je brzo došao do tri set lopte, prvu

Drugi set je počeo na indentčan način, a kako su gemovi odmicali nije bilo brejka. U šestom gemu Lajović je na svoj serivs ispustio 40:0, Sok je uspeo da izjednači, a srpski teniser as udarcem vratio prednost, pa je trenutni rezultat 3:3. Lajović je u nasatvku imao brejk šansu, ali je nije iskoristio jer je pogrešio posle duže razmene udaraca. Veliko uzbuđenje u osmom gemu, Sok je tri puta ispustio brejk šansu, a Lajović je to uspeo da kazni, pa je rezultat 4:4.

Dva gema kasnije slična situacija, a srpski teniser spasava dve brejk lopte i uspeva da preokrene za 5:5. To mu je dalo motiv da u nastavku oduzme servis protivniku i sada će servirati za drugi set. Još jednom je srpski teniser uspeo da stigne zaostatak 40:15 i dođe do set lopte. Imao je problema sa prvim servisom, prvu priliku nije iskoristio, ali je iz drugog pokušaja bio uspešniji – 7:5.

Sjajno je Lajović otvorilo treći set, Sok je bio na servisu a srpski teniser je brzo došao do tri brejk lopte. Prve dve nije iskoristio, ali je Amerikanac napravio grešku u nastavku, pa Srbin void sa 1:0. I u nastavku je usledila razmena brejkova, s tim što je Lajović svoj osigurao pa vodi sa 4:2. Posle medicinskog tajm auta koji je tražio Sok teniseri su osvajali svoje servis-gemove. Sok je servirao za ostanak u meču, Lajović je došao do dve meč lopte, iskoristio prvu i stigao do velike pobede!