Duvnjak: Vreme je za promene

Srpski košarkaš Uroš Duvnjak završio je saradnju sa Panionisom i trenutno trenira u Beogradu, kako bi spreman dočekao novi angažman.

– Bilo je uspona i padova. Zadovoljan sam generalno, ali uvek može bolje i tome težim. Zato mi je jedna od bitnih stavki u pronalaženju nove sredine šansa i minutaža koju bih dobio. Sa individualnim radom sam počeo pre mesec dana i, s obzirom da je početak avgusta, pojačavam ritam da bih se potpuno spreman priključio novoj ekipi – rekao je Duvnjak.

Tokom karijere, 27-godišnji bek, koji može da igra i na poziciji plejmejkera, branio je boje Partizana, Sloge, Atlasa, Vojvodine, FMP Železnika, Radničkog, Poznanja, Braunšvajga, Mega Vizure, PAOK-a, Retimna i Panioniosa. Što se tiče nove sredine, kaže da bi voleo da ode iz Grčke, ali da je najbitnije da dobije pravu priliku.

– Tri prethodne sezone sam proveo u Grčkoj i mislim da je vreme da promenim ligu. Nosim lepa iskustva i uspomene iz Paoka, Retimna i Panioniosa, ali ambicije me vuku dalje. Želim da igram jako takmičenje i u sredini u kojoj mogu u potpunosti da dobijem pravu šansu – zaključio je Duvnjak.