DV: Respektujem MZT, očekuje nas meč velike tenzije i Partizanu veoma bitan u odbrani četvrtog mesta

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da crno-beli žele da pobede MZT u Skoplju i učvrste četvrto mesto

Eventualnim trijumfom nad makedonskim timom Partizan bi se učvrstio na tabeli i još više približio plasmanu u plej-of ABA lige.

– Očekuje nas utakmica velike tenzije i značajna u odbrani četvrtog mesta. Respektujem MZT, ali verujem da moja ekipa može da zabeleži pobedu i ostane na četvrtom mestu. U obavezi smo prema publici i sebi da pružimo maksimum, ali to ne garantuje sigurnu pobedu, već samo lepu košarkašku predstavu – rekao je Vujošević.

Vujošević je dodao da mu nije jasno zbog čega će utakmicu u Skoplju deliti pravdu sudije iz Slovenije, ako se zna da je ljubljanska Olimpija glavni rival crno-belih za plasman među četiri najbolja tima.

– Onaj ko delegira sudije trebalo bi da se bavi jednom mogućnošću, a to je da liga bude regularna. Ja ih prozivam iz te namere, a ne iz sujete ili loših namera, što je druga stvar. Verujem da će sudije biti na nivou i da će uslovi biti regularni – naveo je Vujošević.

On je istakao da je ekipa imala zdravstvenih problema, ali da će uprkos tome biti kompletna sa oporavljenim Milenkom Tepićem.

– Znamo da je MZT ambiciozan klub. Možda nisu imali strpljenje da sačekaju rezultate, s obzirom na kvalitet koji poseduju. Očekujem da njegovi igrači budu veoma motivisani jer su u vreme stare Jugoslavije kada je Partizan gostovao u Makedoniji to bili praznici košarke – kaže Dule.

Vujošević je rekao da mu nije drago što je Luka Bogdanović napustio tim i prešao u Andoru.

– Svaki igrač je dragocen i ima svoju ulogu u timu. Luka se vremenom prilagodio sistemu i dobrim šutem za tri poena imao doprinos ekipi. Imao je otvoren ugovor, menadžer i on su to iskoristili i želim mu sve najbolje. Sigurno da do toga ne bi došlo da je drugačija finansijska situacija – jasan je Vujošević.

On je ponovio da je finansijska situacija u Partizanu teška i dodao da bi neki drugi klub u takvim uslovima bio mnogo lošije plasiran na tabeli, a možda se čak ne bi ni takmičio.

Košarkaš ‘crno-belih’ Edo Murić rekao je da će ekipa dati sve od sebe da pobedi u Skoplju i nastavi pobedničku seriju.

– Čeka nas dobra ekipa, nije lako igrati u Makedoniji. Imaju vatrene navijače i sigurno će biti puna hala i vrhunska atmosfera – poručio je Slovenac.

Utakmica 20. kola Jadranske lige izmedju MZT i Partizana igra se u subotu od 21 sat.