Dva gola Jovića nedovoljna ‘Orlićima’: Srbija pobedila Norvešku, ali ostala bez Evropskog prvenstva

Omladinska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo i pored još jedne pobede na kvalifikacionom turniru u Holandiji.

 

Selekcija koju sa klupe predvodi Ivan Tomić nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo.

„Orlići” su večeras savladali vršnjake iz Norveške rezultatom 4:2, ali im taj trijumf nije bio dovoljan, jer je domaća Holandija, prema očekivanju, lako izašla na kraj sa Švajcarcima (4:0).

Dva potpuno različita poluvremena odigrala je reprezentacija Srbije u duelu sa Norvežanima. Prvih 45 minuta je u potpunosti pripalo našim rivalima, koji su golovima Espejorda u osmom minutu iz penala i Torsbija u 45. povela sa velikih 2:0, pa su tako Norvežani došli blizu plasmana na EP.

Međutim, ulasci Luke Jovića i Nemanje Radonjića u poluvremenu su pokrenuli naš nacionalni tim. već u petom minutu nastavka, Luka Jović je prepolovio prednost Norvežana, a samim tim i njihove šanse da izbore bolju gol razliku od Holanđana.

Vođstvo Norveške trajalo je do 79. minuta, kada je Radonjić izjednačio na 2:2 i tada je bilo jasno da domaća Holandija kao prvoplasirana u ovoj kvalifikacionoj grupi ide dalje.

Ali, „Orlići” su želeli da pobedom završe ove kvalifikacije i u tome su uspeli. Prvo je Ivan Šaponjić u 83. minutu pogodio za potpuni preokret, da bi Luka Jović svojim drugim golom u samom finišu postavio konačnih 4:2 za Srbiju.

Srbija: Manojlović, Stevanović, Bogosavac, Babić, Desančić (Radonjić od 46.), Grujić, Živković, Gajić, Jovanović, Šaponjić, Mihajlović (Jović od 46.).

Tabela: Holandija 7, Srbija 6, Norveška 4, Švajcarska 0.