DVA RANJENA LAVA: Zvezda bi da ponovi EPSKU BEOGRADSKU NOĆ!

Crvena zvezda
print screen/you tube.com/ABA liga j.t.d.

Košarkaši Crvene zvezde igraju večeras meč 22. kola Evrolige protiv CSKA iz Moskve.

 

Zvezda u Moskvu putuje posle dva neprijatna poraza protiv Efesa i Partizana i sa velikim hendikepom u vidu izostanka plejmejkera ekipe Stefana Jovića. Srpski šampion se pred meč sa prvakom Evrope našao u nezavidnoj situaciji ali nema sumnje da će puleni trenera Dejana Radonjića iskoristiti i promil šanse ukoliko im se večeras bude ukazala.

– Ovoga puta igramo duel u Moskvi, očekuje nas nova utakmica sa prvakom Evrope, koji i ove sezone ima puno razloga da veruje da može da odbrani trofej. Mi imamo našu problematiku koja je prisutna još od utakmice sa Panatinaikosom. U timu nema Stefana Jovića koji nije trenirao od utakmice sa Partizanom, i koji se oporavlja od povrede leđa, Nemanja Dangubić takođe neće igrati protiv CSKA. Bez obzira na sve navedeno, moramo dati sve od sebe, jer želimo da odigramo dobru utakmicu u Rusiji – rekao je trener crveno-belih a preneo zvanični sajt kluba.

U ekipi neće biti ni zbog povrede odsutnog Nemanje Dangubića pa uz akumulirani umor i niz sitnih povreda ne treba timu iz Beograda nametati imperativ rezultata. Kapiten Zvede Luka Mitrović veruje da ekipa može  prikazati zavidan nivo igre pred moskovskom publikom.

– Idemo na noge CSKA aktuelnom prvaku Evrope, svesni smo njihove snage i njihovog kvaliteta. Idemo rasterećeni u Moskvu, sa željom da pre svega pokažemo napredak u igri u odnosu na prethodna dva meča. Teško je održati konstantu u odnosu na prethodne mečeve u Evroligi, vidite da i ostale ekipe imaju problema u svojim nacionalnim šampionatima. Pokušavamo da se izborimo sa umorom i povredama, ali mnogo je mečeva ispred nas da se igraju, oni najvažniji tek slede, i svaki igrač će nam biti preko potreban kako bi na prvom mestu kompletni počeli da treniramo. Moramo da igramo maksimalno od prvog do poslednjeg minuta, jer nas svi sada shvataju maksimalno ozbiljno – kaže kapiten tima.

Jedan od igrača koji bi večeras mogao da nadoknadi sve propušteno u prethodna dva meča je svakako Amrikanac Čarls Dženkins. Zvezdin bek upozorava da CSKA u ovaj duel ulazi ranjen posle poraza od Fenera, pa su i jedna i druga ekipa u dosta sličnoj situaciji.

– Teška utakmica je pred nama, i sada će biti sve teže i teže. CSKA ulazi u ovaj meč nakon poraza od Fenerbahčea, i sigurno će izaći na ovaj duel izuzetno motivisani. Ulazimo u finiš regularnog dela, i mnogo timova ima ambiciju a i šansu da se plasira u TOP 8. Želim da pružimo dobru utamicu protiv jednog od najboljih timova u Evropi, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno. Svesni smo da ulazimo u ovu utakmicu posle dva poraza, ali tek smo na polovini sezone, najvažnije tek sledi, i očekujem da kao tim, kao grupa napredujemo i budemo dobri kada to bude bilo najvažnije”. Svi žele da dobiju svaku utakmicu, ali u realnom svetu to ne ide tako…zato je najbolje kada učite iz svojih grešaka nakon poraza – rekao je Čarls Dženkins.

Meč se igra u “Megasport Areni” u Moskvi, sa početkom od 19 sati.