Džabe Realu Ronaldov het-trik: Barselona osvojila 23. titulu šampiona Španije

Fudbaleri Barselone osvojili su večeras šampionsku titulu u španskoj Primeri, pošto su Madridu pobedili Atletiko sa 1:0, u utakmici pretposlednjeg 37. kola.

 

Barselona je pobedila golom Lionela Mesija u 65. minutu. To je bio Mesijev 54. gol u 54 utakmica u sezoni, a 41. gol u 37. prvenstvenih utakmica.

Barselona je tako osvojila 23. titulu šampiona i kolo pre kraja ima 93 boda, četiri više od drugoplasiranog Real Madrida, koji je na gostujućem terenu pobedio Espanjol sa 4:1. Atletiko Madrid, koji je ove sezone branio titulu, zauzima četvrto mesto na tabeli sa 77 bodova.

Mesi je osvojio sedmu šampionsku titulu, a ukupno 22. trofej sa Barselonom. Katalonski klub će se ove sezone boriti za još dva trofeja – Kup kralja protiv Atletiko Bilbaoa i Lige šampiona protiv Juventusa.

Real je pobedio zahvaljujući trostrukom strelcu Kristijanu Ronaldu, koji je postigao golove u 59. 83. i 90. minutu. To je bio njegov sedmi “het trik” u prvenstvu ove sezone. Gol za Real postigao je još Marselo u 79. minutu. Jedini pogodak za domaće postigao je Kristijan Stuani u 73. minutu.

Real na drugom mestu ima 89 bodova, a Espanjol zauzima deveto sa 49 bodova.

Valensija je na svom terenu odigrala nerešeno 1:1 sa Seltom i umanjila šanse za osvajanje trećeg mesta koje vodi u direktno u Ligu šampiona. Gosti su poveli u osmom minutu golom Pabla Ernandesa a izjednačio je Nikolas Otamendi u 71. minutu.

Valensija je četvrta na tabeli sa 74 bodova i ima tri manje od Atletika, ali i samo bod više od petoplasirane Sevilje, koja je na svom terenu pobedila Almeriju sa 2:1 i tražiće svoju šansu u poslednjem kolu da se domogne Lige šampiona.

U poslednjem kolu biće odlučeno ko će osim Kordobe ispasti iz lige. Eibar koji je na 18. mestu na tabeli odigrao je 1:1 sa Hetafeom, dok je pretposlednja Almerija izgubila od Sevilje sa 1:2.

Eibar i Almerija imaju po 32 boda, a La Korunja koja je na 17. mestu van zone ispadanja, ima dva boda više zahvaljujući poedi nad Levanteom od 2:0.

Viljareal je pobedio Malagu sa 2:1, a Rajo Valjekano je istim rezultatom pobedio Kordobu. Atletik Bilbao je pobedio Elče sa 3:2, a Granada je napravila veliki korak ka opstanku pobedom nad Real Sosijedadom od 3:0.