Džastin Getlin izbačen sa atletskog mitinga u Pekingu: Sprinter ljut napustio Kinu

Organizatori atletskog mitinga u Pekingu odstaranili su američkog sprintera Džastina Getlina iz trke za 100 metera samo dan uoči starta događaja. Iako je Amerikanac u prošlosti dvaput bio suspendovan zbog dopinga, to nije razlog zašto je izbačen iz takmičenja. Pročitajte zašto su organizatori udaljili Getlina koji je aktuelni šampion Dijamantske lige u ovoj sprinterskoj disciplini.

 

Američki sprinter Džastin Getlin rekao je danas da prihvata odluku organizatora atletskog takmičenja u Pekingu da ga izbace iz takmičarskog programa.

Getlin je trebalo da učestvuje na atletskom takmičenju u Pekingu u trci na 100 metara, a kako je naveo, juče su mu organizatori manje od 24 časa pre početka rekli da je nepoželjan.

Getlin je u dva navrata bio suspendovan zbog dopinga, ali to nije pravi razlog njegovog neučestvovanja u trci.

Kako je otkrio atletičarev menadžer, pravi uzrok je Getlinova povreda butnog mišića. Isprva, sprinter je delovao uznemireno zbog odluke organizatora i rekao je novinarima uoči povratka na Floridu da je bio “uznemiren zbog nedostatka poštovanja”. 

Getlin je, međutim, danas “promenio ploču” i na svom Tviter profilu naveo da se raduje odlasku u Peking na Svetsko prvenstvo u avgustu.

Ovo je bio emotivan dan. Sve je u redu sa mnom i organizatorima. Imamo odličan odnos i radujem se što ću u avgustu u Pekingu učestvovati na Svetskom prvenstvu – naveo je Getlin.

Organizatori današnjeg takmičenja “Svetski izazov” u Pekingu nisu komentarisali slučaj.

Getlin je prošle nedelje na mitingu Dijamantske lige u Dohi istrčao najbolji ovogodišnji rezultat na 100 metara – 9,74 sekundi.