DŽIKIĆ POSLE POBEDE U DERBIJU: ‘Ne sme da bude euforije, tek ću sada da ih jašem’

Aleksandar Džikić
Beta

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da još nije svestan veličine pobede njegovog tima nad Crvenom zvezdom u Jadranskoj ligi.

 

Verovatno će tek za nekoliko dana da mi bude jasno da smo dobili jedan izvanredan tim koji uspešno igra i Evroligu i Jadransku ligu protiv timova koji su bolji od nas. Večeras smo izašli sa idejom da pariramo njihovoj energiji i da radimo što više možemo. Verovatno smo u nekim momentima to radili kako treba – rekao je Džikić novinarima u Beogradu.

Partizan je večeras pobedio sa 86:81 u utakmici koja mu mnogo znači u borbi za opstanak, dok je Zvezdi otežana borba za drugo mesto.

Naš problem je što treba da obezbedimo opstanak. Ta priča nije gotova, ni blizu. Ja sam rekao igračima da nema euforije. Jeste pobeđen veliki rival, ali šta smo uradili ako neke utakmice koje su nama važnije u smislu cilja ne odigramo kako treba? – rekao je Džikić.

Novinari su pitali trenera o zalaganju i energiji.

Nema dileme da su oni daleko talentovaniji tim. Mi moramo mnogo da radimo da bismo izravnali njihove kvalitete sa onim što mi imamo. Oni su vrlo čvrsta ekipa, vrlo je teško igrati organizovani napad protiv njih. Nisam zadovoljan nekim delovima odbrane na niskom postu. Jasno je bilo da moramo da poboljšamo nešto energetski – rekao je Džikić.

Na novinarsko pitanje koliko će ekipi biti lakše posle tri uzastopne pobede i trijumfa nad ekipom koja igra Top 16 Evrolige, trener je kratko rekao: „Neće im uopšte biti lakše. Tek ću sad da ih jašem”.