Džikić pred meč sa bivšim klubom: Krka će biti motivisana, spremni smo za njih

Aleksandar Džikić
Beta

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić izjavio je danas da je njegova ekipa spremna na motivisanu igru Krke u predstojećoj utakmici 20. kola Jadranske lige.

 

Situacija u obe ekipe je slična. Utakmica u Francuskoj (poraz Krke u Evrokupu) jasno je pokazala da je Krka kao imperativ postavila meč protiv Partizana. Očekujemo motivisanog protivnika i spremni smo na to – izjavio je Džikić za klupski sajt.

Košarkaši Partizana otputovali su jutros u Novo Mesto, gde će sutra od 19 časova igrati protiv Krke, utakmicu 20. kola Jadranske lige. Za ekipu Partizana debitovaće centar, Amerikanac Darel Vilijams.

U prvom delu sezone Krka je u neizvesnoj završnici pobedila u Beogradu košem sa pola terena u poslednjoj sekundi (69:70).

Džikić je Krku trenirao u dva navrata i osvojio dve šampionske titule u Sloveniji i Evročelendž kup.

Plejmejker Partizana Aleksandar Cvetković rekao je da počekuje težak duel u Novom Mestu.

Pokušaćemo da kontrolišemo dobre šutere Krke i da pod košem pariramo kvalitetnim igračima kao što su Jure Lalić i Ive Ivanov. Nama je važno da u sutrašnjem meču damo sve od sebe – rekao je Cvetković.

Osim od ranije povredjenog Mihajla Andrića, svi igrači su spremni za utakmicu u Novom Mestu.

Posle 19 kola u regionalnom takmičenju, Partizan na 11. mestu na tabeli ima sedam pobeda i 12 poraza, a Krka ima pobedu više.