DŽOŠUA POSLE SPEKTAKULARNOG TRIJUMFA: “Uz dužno poštovanje, hteo sam da ga povredim” (VIDEO)

boks
print screen/you tube.com/DJ MerkZz

Dvadesetsedmogodišnjem Britancu je nalo ko davao šanse da u ovom trenutku može pobediti takvu veličinu kao što je Vladimir Kličko. Ipak, Entoni Džošua je uspeo

 

Pred 90.000 gledalaca na Vembliju viđena je najbolja borba u teškoj kategoriji u poslednjih nekoliko godina, a dvadesetsedmogodišnji Džošua nokautom u 11. rundi došao je do WBA titule i odbranio IBF pojas.

– Želeo bih da se zahvalim 90.000 ljudi na stadionu, ostavili ste svoj ego kod kuće i respektovali ste protivnika, a takođe zahvaljujem se Kličku što je bio deo ovoga – započeo je Entoni.

– Boksovao sam sa budućim članom kuće slavnih, on je uzor svima po ponašanju na terenu i van njega. Takođe, poštujem i volim svakoga ko uđe u bokserški ring – rekao je sa puno poštovanja Džošua.

Sa samo 27 godina, Džošua je bio osporavan u nameri da pobedi Klička, jer su mu mnogi predviđali da je suviše rano za njega za ovakav podvig, međutim Britanac ih je sve demantovao.

– Izašao sam i pobedio. Nisam se mučio da u 12 rundi pobedim Klička. Borio sam se srčano i jednostavno ga pobedio, tako ja vidim ovaj meč. Znao sam da je moguće povrediti ga i činio sam to rundu po rundu. Nisam došao da boksujem, već da ga povredim. Uz svo dužno poštovanje, hteo sam da ga povredim – nastavio je Džošua.

Trenutk odluke se dogodio u 11. rundi kada je Džošua aperkatom uzdrmao Klička, a zatim je usledila serija udaraca od koje Ukrajinac nije mogao da se oporavi. 

– Malo sam emotivan, zato što sam znao da su postojali oni koju su sumnjali u mene, ali sam ih opovrgnuo – završio je Entoni Džošua.