Džudo spektakl „VLADAN PETROVIĆ 2014″

U nedelju 13.4.2014 u Sportskom centru „Šumice”, održan je 20. jubilarni međunarodni memorijalni džudo turnir „Vladan Petrović 2014″ u organizaciji Omladinskog džudo kluba „Beograd-Mile Dragić“. Na turniru, koji su svi gosti ocenili kao najbolji na kome su do sada učestvovali, takmičilo se 550 takmičara iz 60 klubova i 7 zemalja. Ove impozantne brojke sigurno svrstavaju ovaj turnir u najbolje turnire u regionu, pa i šire.

Takmičenje se odvijalo na 6 borilišta u 3 uzrasne kategorije, ukupno 55 težinskih kategorija. Na takmičenju su sudile nacionalne sudije na čelu sa predsednikom sudijske organizacije i našim najboljim internacionalnim sudijom „A” kategorije, Sinišom Škrbićem.

Za takmičare su bile obezbeđene medalje, a za najbolje u svakoj uzrasnoj kategoriji i pehari. Takođe pehari su dodeljeni i za najuspešnije ekipe u ukupnom plasmanu. Treće mesto osvojila je ekipa „Lugoj” iz Ruminije, drugo mesto osvojila je ekipa „Dinama” iz Pančeva, dok je najbolja ekipa bila ekipa Omladinskog džudo kluba „Beograd-Mile Dragić”.

Gosti turnira su bili: porodica Vladana Petrovića, državni sekretar za sport Gospodin Predrag Peruničić koji je i otvorio ovaj turnir, generalni sekretar džudo saveza Srbije Gospođa Lidija Popvić, selektor kadetske reprezentacije Munir Šabotić, proslavljeni džudo asovi, Miloš Mijalković, Miroslav Jočić, Milan Dragić, Aleksandar Kukolj, Marko Vukićević.

Turnir je protekao u odličnim borbama u sportskom duhu bez ijednog incidenta. Posebno su bile zanimljive borbe u konkurenciji pionira i kadeta.