Edo Murić potpisao za Partizan: Ispunio mi se san da igram pred najboljom publikom na svetu

Slovenački košarkaš od danas je zvanično član Partizana NIS. Edo Murić je potpisao trogodišnji ugovor sa srpskim šampionom.

Murić ima 22 godine, visok je 202 centimetra, a prošle sezone je bio jedan od najkorisnijih košarkaša Krke. Beležio je prosečno 13,4 poena, 4,7 skokova, 1,6 asistencija i 1,4 ukradenih lopti. On stiže u Humsku posle četiri sezone u timu iz Novog Mesta, sa kojim je osvojio četiri šampionske titule, FIBA Evročelendž kup (2011) i Kup Slovenije (2014).

Edo je učesnik prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, a ove godine je sa Slovenijom bio na Mundobasketu.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je jako zadovoljan što je Edo Murić došao u taj beogradski klub.

– Murić je danas potpisao trogodišnji ugovor i jako sam zadovoljan njegovim dolaskom. On je svoju ljubav i zelju da igra za Partizan pokazao samim ovim činom i predstavlja veliko pojačanje za klub. Mislim da će igranje u Partizanu značiti njegovoj daljoj karijeri – rekao je Vujošević.

Inače, svoje oduševljenje nije krio ni sam Murić, koji se potpisom i ‘ostvarenjem dečačkog sna’ pohvalio na društvenim mrežama.

Dosadašnji košarkaš slovenačke Krke Murić je treće pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku, posle Andrije Milutinovića i Janisa Kuzeloglua.