Eduardo da Silva: Neke osobe su uticale na naše loše rezultate, bio sam lišen pravednog tretmana

Kako piše hrsport.net, napadač hrvatske reprezentacije, Eduardo da Silva, objavio je da više neće nastupati za tu selekciju.

U pismu Fudbalskom savezu Hrvatske, 31-godišnji Eduardo naveo je, aludirajući na Zdravka Mamića, da je “lišen pravednog i poštenog tretmana zbog delovanja osoba koje nisu formalno deo reprezentacije”.

Da Silva je odigrao poslednjih petnaestak minuta meča sa Kamerunom na Mundijalu i to mu je bio poslednji, 64. nastup za Vatrene.

– Nastupe za hrvatsku reprezentaciju pamtiću samo po lepom. Ne mogu ipak ne reći da nije bilo teških, a za mene u poslednjih nekoliko godina i vrlo gorkih, grubih trenutaka. Ne mogu da se otmem utisku da su takvi gorki trenuci posledica delovanja osoba koje formalno nisu deo reprezentacije, ali imaju stvarno veliik uticaj na njen rad i njene vodeće ljude. Smatram da sam zbog toga bio lišen poštenog i pravednog tretmana. Taj uticaj, prema mom mišljenju, imao je za posledicu i smanjenje ukupnog dometa reprezentacije, tj. nesumnjivo je doprineo da rezultati reprezentacije nisu bili onakvi kakvi su zaista mogli biti – naveo je između ostalog Eduardo u pismu.

Selektor Niko Kovač kazao je da će poštovati odluku Da Silve, ali nije želeo da obrazlaže zašto napadač nije igrao više na SP.

Eduardo je na izlaznim vratima Šahtjora i u pregovorima je da pređe u Flamengo.