EL: Alba stiže u ‘pakao’ Pionira, Zvezda se nada prvoj pobedi u Top 16 fazi

Košarkaše Crvene zvezde večeras očekuje nastavak takmičenja u Top 16 fazi Evrolige. Crveno-beli će u dvorani Pionir od 20 časova i 45 minuta dočekati berlinsku Albu.

Zanimljivo je da će ovo biti prvi duel Berlinaca i Zvezde u istoriji, a treba istaći da Alba ove sezone igra izvanredno. Pod vođstvom trenera Saše Obradovića, koji je kao igrač ostavio dubok trag u Crvenoj zvezdi sa osvojene dve šampionske titule, Alba u nemačkom prvenstvu ima 18 pobeda i samo jedan poraz, a u Top 16 fazi su do sada zabeležili dve pobede i dva poraza.

Nema sumnje da Zvezdu očekuje težak posao u nameri da upiše prvenac u Top 16 fazi i da će podrška navijača biti veoma značajna najmlađem timu u Evroligi ove sezone.

Kapije beogradskog hrama košarke biće otvorene dva sata pre početka utakmice, a Crvena zvezda još jednom upućuje apel navijačima da navijaju fer i sportski bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, upotrebe lasera i pirotehničkih sredstava, jer bi svaki i najmanji incident mogao da ima nesagledive posledice za klub.

– Alba u Beograd dolazi u za njih sjajnom trenutku. Plasirali su se u Top 16 fazu, imaju odlične rezultate u domaćem šampionatu gde drže prvo mesto. Pobedili su Barselonu i Galatasaraj i došli su u dobru poziciju da prođu dalje. Sale Obradović radi odličan posao i to je evidentno – počeo je priču Radonjić i potom se upustio u dublju analizu rivala.

– Ekipa Albe je atletski jako kvlaitetna i igra veoma čvrsto. Intenzitet igre drže na maksimalnom nivou i zato smo svesni da nas čeka težak meč. Moramo da odigramo dobro u oba pravca, a naša ideja je da ostvarimo prvu pobedu u Top 16 fazi. Ovoga puta igramo u Pioniru i znamo da će atmosfera biti sjajna. To nam je bitno jer smo najmlađi tim u Evroligi. Nadam se da ćemo odigrati dovoljno dobro kako bi ostvarili prvu pobedu – jasan je strateg crveno-belih.

Radonjić nije želeo da izdvaja pojedince iz redova Albe uz konstataciju da je to sjajan kolektiv koji je odlično uklopio trener Obradović.

– Tim Albe je sastavljen tako da kolektivni duh bude baš izražen. Od kontrole igre plejmejkera do unutrašnje igre gde nemaju dominantnog igrača. Međutim sa igračima koji su nominalno četvorke došli su do pozicije da budu kvalitetniji na petici jer odlično koriste brzinu i atletske sposobnosti. Oni pokušavaju da iskoriste te prednosti, a razlike između naša dva tima su očigledne. Na nama je da pokušamo da ostvarimo te prednosti, da odigramo dobro, da napadački steknemo određene prednosti i da na kraju budemo zadovoljni – kratko je zastao Radonjić i potom dodao:

– Na njihovu čvrstu igru moramo da odgovorimo istom merom. Nama je to do sada donosilo kvalitet iako u Top 16 možda nije izgledalo tako. Ipak mislim da možemo da budemo dovoljno kvalitetni da protiv Albe u tome možemo da im pariramo. Moramo da iskoristimo naše prednosti u razlici u timovima. Da li će se to valorizovati kroz šut koji je u Podgorici bio na visokom nivou u drugom poluvremenu, a sa kojim smo u nekim mečevim aimali problem, ostaje da se vidi. Ali, to su stvari koje se dešavaju tokom sezone. Puno komponeti mora biti prisutno kako bi se savladala Alba – zaključio je Radonjić.