EL: Bitne pobede CSKA i Efesa, Teo i Krle briljirali

Okončano je i 13. kolo Top 16 faze Evrolige. U poslednjim utakmicama pobede su ostvarili CSKA i Anadolu Efes.

 

Moskovljani su u derbiju kola uspeli da savladaju Olimpijakos u izuzetno tvrdoj utakmici konačnim rezultatom 76:70. CSKA se mučio tokom čitave utakmice. U jednom periodu nisu uspeli da pogode koš čitavih devet minuta, ali ih to na kraj nije sprečilo da zabeleže pobedu.

Jedan od najboljih na parketu je bio Miloš Teodosić. On je nekadašnjem klubu ubacio 14 poena, a uz to je imao pet skokova i sedam asistencija. Efikasniji od njega su bili Saša Kaun i Soni Vims sa po 16 poena. U poraženom sastavu prednjačili su Met Lodžeski i Jorgos Printezis sa po 16 poena, dok ih je Kostas Slukas pratio sa 12.

Oba tima su već od ranije obezbedila plasman u narednu rundu takmičenja. CSKA je ovom pobedom preuzeo prvo mesto u grupi sa 11 pobeda i dva poraza, prati ih Fener sa 10 pobeda i Olimpijakos sa devet.

Ostalo je još da se vidi ko će u grupi F da bude četvrti. U toj borbi se nalaze Anadolu Efes i Laboral Kuća. Oba tima imaju po šest pobeda i sedam poraza.

Efes je došao do izuzetno bitne pobede pošto su na svom parketu savladali Armani iz Milana rezultatom 86:78 i tako ostali u trci. 

U sjajnoj utakmici isakao se srpski centar Nenad Krstić. Sa 22 poena bio je jedan od najzaslužnijih za pobedu. Treba istaći i Tomasa Ertela sa 26 poena. Dvocifren je bio još Dario Šarić sa 14 poena.

Armani je sa druge strane ovim porazom izgubio sve šanse za prolaz dalje, a nešto bolji od ostalih u porazu bili su Alesandro Đentile i Maršon Bruks sa po 17 poena.