EL: Bogdanović i Bjelica razbili „manekene“, PAO ubedljiv protiv Reala

U nastavku 11. kola Top 16 faze Evrolige ubedljive pobede na svojim parketima zabeležili su Fenerbahče i Panatinaikos.

 

Ekipa Željka Obradovića je deklasirala Armani iz Milana rezultatom 98:77 na krilima srpskih reprezentativaca, Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice.

Prošlosezonski član Partizana je odigrao svoju najbolju utakmicu ove sezone.

Bogdanović je za 32 minuta na parketu ubacio 25 poena uz izvanredan šut iz igre (5/6 za dva, 3/6 za tri). Upravo je on bio najzaslužniji za impresivnu igru tima iz Istanbula u drugom poluvremenu.

Naime, Armanije uspeo da ubaci 31 poen u drugoj deonici i tako eventualno najavi dramu u drugom poluvremenu, međutim Bogdanović je bio nezaustavljiv u tom periodu, a najveću pomoć imao je u Nemanji Bjelici koji je okončao duel sa 13 poena, devet skokova i šet asistencija. Odličan je bio i Jan Veseli sa 14 poena i devet skokova.

U poraženom taboru se istakao Maršon Bruks sa 21 poenom.

Fenerbahče je upisao svoju devetu pobedu u ovoj fazi takmičenja čime je obezbedio plasman dalje uz CSKA u grupi F. Armani je upisao osmi poraz.

Panatinaikos je zabeežio iznenađujuću pobedu protiv Reala rezultatom 85:69 čime su došli na korak od plasmana u Top 8.

Tim iz Atine sada ima šest pobeda i pet poraza, dok je Real još u prethodnom kolu obezbedio svoje učešće u narednoj fazi.

Očiglednoj je bilo da su se Madriđani u potpunosti opustili na ovom susretu. Pao je rešio sve deonice u svoju korist, a ključnu prednost su napravili u trećoj četvrtini kada su ubacili 28 poena.

Izvanredan je bio Nikos papas sa 22 poena, pratio ga je Demarkus Nelson sa 16 poena uz nekoliko atraktivnih zakucavanja. Dvocifren je bio još Džejms Gist sa 13 poena. Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Džejsi Kerol sa 16 poena.