‘El ninjo’ presudio: Tores izbacio Real iz Kupa, Ramos i Ronaldo sprečili bruku

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u četvrtfinale španskog Kupa kralja. Oni su na Santijago Bernabeuu odigrali nerešeno 2:2 sa Realom, ali su poršli dalje zahvaljujući pobedi od 2:0 u prvom meču, pa „kraljevski klub” neće imati priliku da odbrani trofej osvojen prošle sezone.

Golove za domaće postigli su Ramos i Ronaldo, dok je oba gola za Atletiko postigao Fernando Tores.

Atletiko je poveo posle samo 47 sekundi. Centaršut sa leve strane uputio je Grizman, Tores iz prve uputio udarac i savladao Navasa sa sedam, osam metara.

Real je izjednačio u 20. minutu iz slobodnog udarca, Ramos je bio najbolji u skoku i loptu smestio u praznu mrežu. U finišu poluvremena Real je imao inicijativu, ali je Atletiko uspešno odolevao.

Na samom startu drugog poluvremena novi šok za Real, Atletiko vraća prednost ponovo preko Toresa. Španac je lepo prevario Pepea i kroz noge Navasu loptu sporveo u mrežu.

U 54. minutu Real još jednom poravnava rezultat. Bejl je prošao po levoj strani, ubacio u kazneni prostor, a Ronaldo je glavom savladao Oblaka. Portugalcu je ovo 15. gol u karijeri protiv gradskog rivala, a jedino je Sevilji dao više – 18.