EL: Obradovićeva Alba iznenadila prvaka Evrope u Tel Avivu!

Alba iz Berlina napravila je veliko iznaneđenje u sedmom kolu Top 16 faze Evrolige. Izabranici Saše Obradovića su savladali aktualnog šampiona Evrope Makabi rezultatom 66:59.

Potpuno nečekivano je bilo da Alba slavi u Tel Avivu. Ipak, Nemci su uveli susret u svoj ritam. Duge napade sa vrlo malo poena. U takvoj igri Makabi se nije snašao. To se posebno videlo u trećoj deonici kada je domaći sastav ubacio svega osam poena. Upravo je tada i prelomljen meč.

Makabi nikako nije bio u stanju da se rastrči po terenu, dok su srpljivi gosti polako gradili svoju prednost i tako došli do velike pobede. U penal završnici gosti su pogađali kada je bilo najbitnije, a ključne poene su ubacili Renfro i Meklin.

Nakon duela, srpski trener Saša Obradović imao je samo reči hvale za svoje igrače.

Neverovatno je pobediti u ovakvoj atmosferi. Pokazali smo veliki karakter. Ne razmišljamo o prolazu dalje, idemo utakmicu po utakmicu – rekao je Obradović odmah po završetku meča.

Najefikasniji u pobedi bio je Džamal Meklin sa 18 poena. Dvocifren je bio još samo hrvatski internacionalac Marko Banić sa 11 poena i pet skokova. U Makabiju se istakao Devin Smit sa 17 poena. Nejt Linhart je imao 15, dok je Sofoklis Skorcianidis upisao 12.
Albi je ovo drugo veliko iznenađenje pošto su ranije u ovoj fazi nadigrali Barselonu.

Berlinci sada imaju tri pobede i četiri poraza, dok je upisao svoj drugi neuspeh u grupi E.