EL: Olimpijakos sprečio prekoret Barse, Atinjani na korak od fajnal-fora

Košarkaši Olimpijakosa doši su na korak od plasmana na fajnal-for Evrolige. Atinjani su na svom terenu u dramatičnom finišu došli do pobede nad Barselonom rezultatom 73:71.

 

Duel je rešen u poslednjoj deonici kada je Olimpijakos napravio 7/0 seriju. Praktično su već tada obezbedili pobedu. Barsa je u nekoliko navrata pokušala da se vrati, ali je Printezis trojkama sprečio bilo kakav preokret.

On je bio i najefikasniji u pobedi sa 19 poena. Ipak, ključan je bio povratak Vasilisa Spanulisa. Sjajni bek je imao problema sa povredom, ali se danas vratio u velikom stilu. Duel je okončao sa 15 poena. Niko osim njih dvojice nije imao dvocifren košgeterski učinak.

Naredna utakmica se takođe igra u Atini, gde će Olimpijakos imati priliku da okonča seriju i plasira se na fajnal-for u Madridu.

Katalonci sa druge strane nikako nisu bili u stanju da pronađu svoj ritam u napadu. Promašaji i greške su se nizali. Uprkos činjenici da su imali priliku da preokrenu rezultat u finišu, Uertas je napravio nekoliko ključnih grešaka.

Nešto bolji od ostalih u porazu bio je Huan Karlos Navaro sa 14 poena, Satoranski je dodao 12, dok su po 10 upisali Džastin Deolman i Maćej Lampe.