EL: Real pregazio Galatu i stotkom protutnjao kroz Istanbul

Košarkaši Real Madrida odradili su rutinski posao u devetom kolu Top 16 faze Evrolige. Madriđani su demonstrirali silu u Istanbulu pošto su i više nego ubedljivo savladali Galatasaraj konačnim rezultatom 101:71 .

 

Galatasaraj je još jednom pokazao u ovoj fazi takmičenja da ne može da se suprodstavi jačim timovima. Usled velikih finansijskih problema trener Ataman je imao svega 10 igrača na raspolaganju što nije bilo dovoljno da se pripreti Realu.

Gost je posle nešto iznednačenije prve deonice u potpunosti deklasirao protivnika do kraja poluvremena. U drugoj deonici su ubacili čak 33 poena za ogromnih 23 poena prednost. Ostatak meča je Real odradio rutinski bez previše uzbuđenja.

Čak sedmorica igrača Reala su imali dvocifren košgeterski učinak. Najefikasniji je bio Rudi Fernadez sa 17 poena, poen manje je upisao Andres Noćioni, dok je Serhio Rodrigez imao 14 poena i sedam asistencija.

Glatasaraj sa druge strane, koji je ove nedelje ostao bez Karlosa Aroja, imao je znatno manje raspoloženih igrača. Prednjačio je Patrik Jang sa 19 poena, dok srpski igrači nisu imali svoje veče. Vladimir Micov je imao šest poena, a Zoran Erceg dva.

Galatasaraj je praktično bez šanse za prolaz dalje pošto sada imaju dve pobede i sedam poraza. Real je i dalje na vrhu gurpe F sa osam pobeda i samo jedin porazom.