EL: Teo dirigovao ‘Armijom’, Žalgiris iznenadio PAO, Zvezda i dalje u igri za Top 8

U nastavku 10. kola Top 16 faze CSKA i Žalgiris su uspeli da zabeleže nove pobede i tako se dodatno približe plasmanu u narednu fazu elitnog takmičenja.

 

Foto: euroleague.net

Moskovljani su dočekali Anadolu Efesu našeg trenera Dušana Ivkovića, a na krilima Miloša Teodosića su ostvarili izuzetno bitnu pobedu na svom parketu konačnim rezultatom 88:83.

Gosti iz Istanbula su odlično počeli utakmicu i posle 10 minuta su imali šest poean prednost i tako nagovestii zanimljivu utakmicu. Međutim, „Armejci” već do poluvremena prave veliku seriju i preokreću rezultat. U nastavku duela preko već pomenutok Teodosića bez većih problema zaustavljaju svaki nalet i beleže pobedu.

Teodosić je bio i najefikasniji pojedinac u pobedi sa 20 poena i devet asistencija. Pratio ga je Saša Kaun sa 16 poena, dok je Soni Vims imao 13. Na drugoj strani Drejper i Perperoglu su imali po 14 poena, a naš Nenad Krstić je okončao duel sa 13.
CSKA je tako zabeležio osmu pobedu, dok je upisao šesti poraz posle 10 odigranih utakmica.

Žalgiris je napravio veliko iznenađenje savladavši Panatinaikos rezultatom 76:70. Ovom pobedom tima iz Kaunasa je ostavila Crvenu zvezdu u igri za eventuani plasman dalje.

Žalgiris je odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone u Evroligi. Od samo starta su kontrolisali situaciju na terenu. Posle prvog poluvremena su imali odličnih 11 poena razlike što su borbenom igrom u drugom poluvremenu učuvali za četvrtu pobedu u grupi. Panatinaikos je sa druge strane zabeležio peti poraz.

Najbolji u pobedi bio je Vil Čeri sa 18 poena, dok je Jankunas dodao 14. U poraženoj ekipi se istakao Nikos Papas sa 21 poenom.