EL: Zahuktali Real ne staje, Makabi zaustavio Barselonu

Košarkaši Real Madrida pobedili su danas u gostima Albu sa 79:61 i tako posle tri kola Top 16 faze Evrolige ostali neporaženi.

Makabi je kod kuće savladao Barselonu i tako došao do svoje druge pobede u Grupi E. Barselona sada ima dva poraza.

Makabi je predvodio Džeremi Pargo sa 20 poena (7-14 iz igre) i 7 asistencija, Devin Smit ubacio je 15 poena, Sofoklis Skorcanitis upisao je 11 poena i 9 skokova, a 10 poena dao je Rendl (8sk).

Kod Barselone je jedini ‘dvocifreni’ bio Ante Tomić sa 21 poenom (6-13 iz igre), uz 10 skokova, Abrinjes je postigao 8, a Hezonja 7 poena.

Alba je napravila senzaciju trijumfom nad Barselonom, ali nije uspela to da ponovi u meču sa Realom – ‘kraljevski’ klub je rutinski slavio, a najefikasniji je bio Serhio Lulj sa 13 poena (4ast).

Serhio Rodriges zabeležio je 12 poena i 7 asistencija, Rivers je dodao 11, a Rudi Fernandes 10 poena, 3 asistencije i 4 ukradene lopte. Kod domaćih je najzapaženiji bio Aleks Renfro sa 13 poena, 4 skoka i 3 asistencije, dok je Džamal Meklin upisao 12 poena i 5 skokova.

U četvrtoj rundi Real dočekuje Panatinaikos, a Alba gostuje Galatasaraju u Istanbulu.

Alba je pretposlednja, sa jednom pobedom i dva poraza. Ostali mečevi iz ove grupe igraju se sutra, a među njima je i duel Crvene zvezde i Galatasaraja.