EL: Željkov Fener pokorio Atinu, Bjelica ponovo sjajan

Okončano je 10. kolo Top 16 faze sa dve spektakularne utakmice. Armani je pobedio Unikahu, dok je u derbiju kola Fenerbahče slavio u Atini protiv Olimpijakosa.

 

Tim Željka Obradovića je još jednom potvrdio da su izuzetno nezgodan gost. Pre ovoga su pobedili u Moskvi i Barseloni.

Tako je bilo i protiv Olimpijakosa koji nije mogao da pronađe rešenje za raznovrsnu igru gostiju koji su slavili rezultatom 73:64.

Fener je od samog starta nametnuo svoj ritam. Borbenom igrom su došli do prednosti, ali je sve rešeno u poslednjih 10 minuta. Tada su stvar u svoje ruke preuzeli Gaudlok i Bjelica.

Prvo je Gaudlok serijom trojki napravio prednost, da bi protivnika dokrajčio sjajni Bjelica što je kraju donelo devet razlike što je više nego što su izgubili od istog protivnika u Istanbulu.

Endru Gaudlok je bio najbolji sa 24 poena, dok je Nemanja Bjelica imao 14 poena i devet skokova. Bogdan Bogdanović nije bio na svom nivou pošto je upisao pet poena.

U Olimpijakosu, Oliver Lafajt je ubacio 14, a Brajant Danston je okončao duel sa 12.
Fener je ovom pobedom došao na vrh grupe zajedno sa CSKA pošto obe ekipe imaju osam pobeda i dva poraza. Prati ih Olimpijakos sa istim učinkom, ali su slabiji u eđusobnim duelima.

Zanimljivo je bilo i u Milanu gde je domaći Armani bio bolji od Unikahe rezultatm 90:86. Alesandro Đentile je bio najzaslužniji za pobedu svoje ekipe sa 23 poena, dok je Samardo Semjuels imao 19. U poraženom sastavu Stefan Marković nije imao značajniji učinak pošto je ubacio pet poena. 

Unikaha je ovim porazom ostala bez šanse za prolaz dalje pošto su ostali na dva trijumfa, dok Armani ima tri trijumfa.