EL: Zvezda gostuje šampionu Evrope! Mogu li crveno-beli da naprave iznenađenje u Izraelu?

Košarkaši Crvene zvezde od 20 časova i pet minuta gostuju Makabiju u Tel Avivu u okviru drugog kola Top16 faze Evrolige.

U prvom kolu druge runde elitnog takmičenja oba tima su zabeležila poraze, Zvezda od Reala na svom terenu, a Makabi od Panatinaikosa u Atini.

Makabi je aktuelni šampion Evrope, a crveno-beli su prošle sezone doživeli dva poraza od izraelskog tima u Evroligi, u grupnoj fazi.

Izraelski velikan je u Tel Avivu prošle sezone slavio sa 96:82, a potom je u „Pioniru” bio bolji od Zvezde sa 78:76.

Centar Zvezde i najkorisniji igrač prve faze Evrolige Boban Marjanović rekao je da on i saigrači veruju u iznenađenje u Tel Avivu.

– Njihova odbrana takođe je veoma dobra i jasno je da nas čeka izazov. Verujem da smo sposobni da ih iznenadimo, ali ne smemo da zaboravimo da gostujemo evropskom prvaku – istakao je Marjanović.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić istakao je da je duel sa Makabijem još jedan čas za njegove izabranike.

– Ritam je žestok, čeka nas nova obaveza i mogućnost da učimo od Makabija koji je prvak Evrope. To je prilika da napredujemo, imamo želju da odigramo najbolje što možemo, da im pariramo i dođemo do eventualnog iznenađenja. Škola se nastavlja i ovo je za nas samo jedan u nizu časova – rekao je Radonjić.

Grupa E, drugo kolo:

četvrtak:
Makabi – Crvena zvezda (20.05)
Real – Galatasaraj (20.45)
petak:
Žalgiris – Alba (18.45)
Barselona – Panatinaikos (20.45)

Tabela: Alba 1/0, Galatasaraj 1/0, Panatinaikos 1/0, Real 1/0, Crvena zvezda 0/1, Makabi 0/1, Žalgiris 0/1, Barselona 0/1.