ELEGANCIJA I JEDNOSTAVNOST: Pogledajte Federerov potez za pamćanje (VIDEO)

Federer
Beta

Rodžer Federer je nebrojeno puta za stil svoje igre i svoje ime "prilepio" izraze lakoće i elegancije, a jednim potezom rešavao mečeve.

 

Foto: Beta

Bilo da Švajcarac igra bekhend ili forhend, deluje kao da bi taj udarac mogao da izvede svaki 11-godišnjak mada je realnost znatno drugačija.

Jedan takav udarac izveo je u četvrtfinalu turnira u Bazelu protiv Adrijana Manarina. I to u veoma teškom trenutku. Manarino je pružio otpor, osvojio prvi set sa 6:4, Federer uzvratio u drugom 6:1, a onda je usledio treći, odlučujući set.

Igrao se šesti gem, Manarino je imao brejk šansu i koristio je šansu da udara ravno kada god bi mogao. Federer servira, Manarino je vraća pod noge, a Švajcarac kupi neverovatan polu-volej sa zemlje i šalje ga po paraleli na liniju tako da Manarino ne može da ga stigne. 

Federer je posle dve spasene brejk lopte osvojio gem i izjednačio na 3:3, da bi Manarino već u narednom gemu ostao bez “goriva” posle velike borbe i prepustio svoj servis protivniku. 

Švajcarac je to iskoristio i novim brejkom u poslednjem gemu overio pobedu 6:3 i plasman u polufinale u kome igra protiv Davida Gofana. 

Samo dva puta je od 2010. Federer gubio u Bazelu. Oba puta ga je pobeđivao Huan Martin Del Potro koji se pobedom nad Marinom Čilićem 6:4, 6:4 već plasirao u finale.