Emir Bekrić: Reprezentacija uvek predstavlja dodatni motiv, Srbija me gura napred

Atletičar Emir Bekrić rekao je da su mu predstojeći nastupi za reprezentaciju Srbije na petom ekipnom Evropskom prvenstvu u Letoniji, dodatni motiv za još bolje rezultate.

– Reprezentacija uvek predstavlja dodatni motiv, to je neka posebna energija, pokretačka koja me gura napred. Uvek se osećam ponosno kad predstavljam svoju zemlju. Ovu trku ću iskoristiti da budem najbolji što mogu u ovom trenutku, trudiću se da budem fokusiran i koncentrisan. Bodrićemo jedni druge, međusobna podrška koju pružamo jedni drugima zaista dosta znači – rekao je on.

Bekrić će takmičiti u disciplini 400 metara s preponama i u štafeti 4 puta 400 metara.

Žensku atletsku reprezentaciju Srbije na kontinentalnom prvenstvu predvodiće Ivana Španović.

– Uvek se radujem ekipnom prvenstvu Evrope, jer je to jedinstvena prilika kada se reprezentacija okuplja u celom sastavu. Ove godine imam posebno zadovoljstvo da ponesem kapitensku traku, a time i veću odgovornost da rezultati i motivacija u srpskom timu budu na visokom nivou. Znam da će svaki član reprezentacije dati svoj maksimalan doprinos, jer svi imamo jednu istu zelju, a to je ulazak u prvu ligu – rekla je Španovićeva.

Ona će takmičiti u skoku u dalj, troskoku, štafeti 4 puta 100 metara, a najverovatnije i u trci na 100 metara.

Osim selekcije Srbije, na EP će se takmičiti reprezentacije Letonija, Švajcarske, Bugarske, Hrvatske, Austrije, Danske i Slovačke.

Selektor reprezentacije Srbije Slobodan Popović rekao je da se nada da će Srbija izboriti plasman među najboje reprezentacije.

“Na osnovnu najsvežijih informacija i startnih lista, osnovni konkurent nam je ekipa Švajcarske. Za ulazak u prvi ligu najveću borbu ćemo voditi sa Letonijom i Bugarskom. Nadamo se najboljem mogućem ishodu”, rekao je Popović.

Ekipno EP druge lige održaće se 21. i 22. juna u Rigi.