EMOTIVAN GOVOR POSLE POBEDE ĐOKOVIĆA: Reči američkog trenera oduševile Novakove navijače (VIDEO)

Ovome se niko nije nadao, a Novaku je izmamio osmeh na lice.

screenshot/youtube.com/Australian Open TV

Novak Đoković je uspeo da savlada Miloša Raonića u četiri seta i plasira se u četvrtfinale Australijan opena uprkos tome što i dalje vuče povredu.

Najbolji teniser sveta je uspeo da sa tom povredom prvo završi meč protiv Frica, a onda savlada i Kanađanina, što je jednog čoveka naročito dirnulo.

Đoković je posle pobede 3:1 protiv Raonića istakao da ne zna koliko je štete načinjeno njegovom telu zbog igranja meča pod povredom, dok je na terenu “Rod Lejver arene” imao sjajan trenutak sa čovekom koji ga je intervjuisao.

Radilo se o Bredu Stajnu, američkom treneru koji je nekada davno trenirao igrače poput Džima Kurijera, Mardija Fiša i Sebastijana Grožana.

On je posle intervjua sa Đokovićem osetio potrebu da mu se zahvali na svemu što radi, naročito u teškim trenucima nakon povrede.

Novak je prvo odgovarao na njegova pitanja.

– Nije bilo pripreme za ovaj meč. Koristio sam svaki sat od meča sa Tejlorom koji sam imao da se oporavim. Da se stavim u najbolju poziciju da mogu da se takmičim. Moj fizioterapeut Uli je odradio sjajan posao, moj tim i medicinski tim Australijan opena. Želim da im se svima zahvalima što su bili uz mene. Dali su svoje najbolje u ovim teškim okolnostima za mene da izađem na teren. Bio sam spremniji u prošlosti, to je sigurno. Da je bilo koji drugi turnir umesto grend slema, odustao bih od takmičenja. Ali zato što je grend slem, želim da dam sve od sebe, da probam da se oporavim. Ni kad sam došao na zagrevanje tri sata pred meč nisam znao da li ću igrati, ali kada sam se zagrejao, bilo je dobro. Tokom meča je bilo i ovako i onako. Nije idealno, ali ne mogu da se žalim. Nadam se da će biti još bolje za dva dana. – rekao mu je Đoković, između ostalog.

Potom je Stajn imao svoj trenutak kada je rešio da se umesto pitanjem, Đokoviću obrati lepim rečima:

– Želim da te pustim da odeš da poradiš na svom oporavku što je više moguće, ali imao sam šansu da sedim ovde i da gledam meč. Ljudi su kod kuće i gledaju ovo na TV-u… Želim samo da kažem da je apsolutno zadovoljstvo da te gledamo kako radiš i obavljaš svoj posao. Svi smo neverovatno impresionirani s onim što si bio u stanju da uradiš pre dve noći i ponovo večeras. Biće ponovo zadovoljstvo gledati te kako se takmičiš protiv Saše Zvereva – rekao je Amerikanac, pokazajući pravo divljenje svojim kratkim govorom.

– Hvala na tako lepim rečima, veliki zagrljaj za sve! – odgovorio je Đoković na emotivne reči Stajna.

Pogledajte kako je izgledao taj razgovor Stajna i Novaka.