ENGLEZI TVRDE DA ZNAJU: Evo gde se igra Evropsko fudbalsko prvenstvo 2028. GODINE

Nekako se ta 2028. godina čini daleko, ali UEFA prosto mora da misli nekoliko koraka unapred i polako se sprema za dodelu domaćinstva Evropskog prvenstva.

Pixabay

Još malo je ostalo do objavljivanja zvaničnih kandidatura, a Englezi tvrde da će domaćinstvo tog Evropskog prvenstva pripasti baš – njima!

Nakon što se prošle godine finale kontinentalnog fudbalskog takmičenja igralo na Vembliju neće proći mnogo vremena pre nego što to ponovo bude bio slučaj.

Glavni razlog na čemu Englezi baziraju proverenu informaciju je činjenica da su u trci za domaćinstvo bili oni, Turci i Rusi.

Rusija je svakako suspendovana praktično iz svega što se odnosi i na kandidaturu za Evropsko prvenstvo, dok se Turska sama povukla zbog slabe podrške

Tako je Engleska, zajedno uz Irsku, Vels i Severnu Irsku ostala praktično jedini kandidat što bi automatski značilo i da će njima otići domaćinstvo 2028. godine!

Krajnji rok za podnošenje kandidatura je 23. mart, a proglašenje pobednika je predviđeno da bude u septembru.

Međutim, ako sve ostane kako jeste, da samo jedna kandidatura osvane na stolu čelnika UEFA, onda će i zvanična dodela domaćinstva biti objavljena pre jeseni.

Da podsetimo, domaćin narednog Evropskog prvenstva, 2024. godine biće – Nemačka.