EP: Srbija poražena od selekcije Danske

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Danske sa 2:0, u utakmici trećeg kola na šampionatu Evrope u Češkoj.

 

Ovim porazom ekipa Mladena Dodića oprostila se od Evropskog prvenstva, ali i Olimpijskih Igara u Riju sledeće godine.

Srbiji je bila neophodna pobeda, ali čak i u slučaju trijumfa naš tim ne bi prošao u polufinale jer su u drugom meču Nemačka i Češka remizirali.

Srbija je takmičenje u Češkoj završila sa remijem, dva poraza i samo jednim postignutim golom. U duelu sa Danskom naš tim nije bio u podređenom položaju, ali je promašio barem tri velike šanse, pa nije ni mogao da se nada povoljnijem rezultatu.

Tok meča:

Obe ekipe zaigrale su oprezno na startu, pa u prvih pet miuta nije bilo uzbuđenja. Prvi je zapreto Poulsen u sedmom minutu, ali nije bilo opasnosti po gol Dmitrovića pošto strelac prvog gola za seniore Danske protiv Srbije nije uspeo dobro da prihvati loptu.

Dodić je od starta zaigrao sa dvojicom napadača, ali nije bilo mnogo upotrebljivih lopti za Čavrića i Pešića u početku. Srbija je prvi opasan napad imala u 10. minutu. Čavrić je na desnoj strani uspeo da zadrži loptu i uputi oštar centaršut na peterac, ali je odbrana Danske dobro reagovala.

Prvi udarac ka golu rivala Srbija je uputila u 19. minutu. Jojić je dobio odličnu loptu na ivici kaznenog prostora, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Naša selekcija igrala je sve bolje što je meč više odmicao, ali je upravo u tom periodu Danska povela. Falk je pogodio u 21. minutu posle centaršuta sa leve strane. Danski napadač ostao je neometan na petercu i bez većih problema je savladao Dmitrovića.

Srbija je bila blizu izjednačenja u 30. minutu. Jojić je sjajnim udarcem sa 20-metara iskosa sa leve strane pokušao pod prečku, ali je golman Danske krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Minut kasnije veliku šansu imao je i Đuričić. Marko Petković je odradio praktično sav posao, odlično je uposlio Đuričića koji je stigao da šutira, ali za malo pored gola.

Srbija je napadala u nastavku prvg dela, ali je u isto vreme ostavila prostor rivalu u kontrama. Danci su nekoliko puta zapretili iz takvih akcija, a u 42. minutu mogli su do 20 iz prekida. Hojbjerg je odlično izveo slobodan udarac, ali se njegov pokušaj od stative odbio u gol aut. U 45. minutu i Tomsen je pokušao odlilčnim udarcem sa 20 metara, ali je nakon prvog dela ostalo 1:0.

Već u 47. minutu Danska je povećala na 2:0. Gol je postigao Fišer posle velike nepažnje odbrane Srbije. Danski fudbaler je prihvatio loptu pored trojice srpskih igrača i iz prve savladao Dmitrovića za 2:0.

U 54. minutu odličnu šansu imao je Petković, sačekao je loptu na desnoj strani, ali nije uspeo da pogodi gol Danaca. I u 58. minutu Srbija je lako mogla do gola. Đuričić je odlično uposlio Jojića na levoj strani, ali bivši igrač Partizana je šutirao u golmana.

U poslednjih pola sata videlo se da ni igrači Srbije ne veruju u veliki preokret, pa je finiš utakmice protekao u nešto opuštenijoj igri na obe strane. I Danska i Srbija imali su nekoliko šansi, ali je na kraju ostalo 2:0.

Danska: Busk, Šolc, Vestergard, Kristijansen, Durmisi, Jonson, Hojbjerg, Tomsen, Falk, Fišer, Poulsen.

Srbija: Dmitrović, Petković, Petrvić, Spajić, Ćirković, Kovačević, Čaušić, Đuričić, Jojić, Pešić, Ćavrić.