EP u veslanju: Bogićević i Savić u finalu!

Uspešni su naši veslači bili i danas, u dvojcu bez kormilara imaćemo borbu za medalju, jer su se Dušan Bogićević i Veselin Savić plasirali finale prvenstva Evrope u veslanju na Adi Ciganliji u Beogradu.

Bogićević i Savić su u polufinalu osvojili drugo mesto u vremenu 6:30.72 minuta i tako se uz prvoplasitrane Nemce (6:29.71) i trećeplasirane Špance (6:35.78) našao među finalnih šest posada, koje će se u nedelju boriti za medalju.

Srpski čamac je od početka polufinalnog okršaja pokazao veliku sigurnost i samopouzdanje. Odmah je zauzeo drugo mesto, posle 1.000 metara izbio na prvu poziciju, koji je potom ponovo prepustio Nemcima.

U poslednjih 500 metara je rutinski čuvao mesto koje je vodilo u nedeljno finale.
– Dvojac bez kormilara je odlično izveslao polufinale. Sve taktčke i tehničke zahteve je sproveo u delo i zasluženo je došao do prilike da vesla za medalju pred domaćom publikom. Mislim da imaju šanse za odličje. Sve ekipe koje će veslati u finalu su ujednačene i mislim da će trka biti potpuno otvorena – kazao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Dejan Guslov, inače i neposredni trener ovog čamca.