EP u veslanju: Ministar Vanja Udovičić čestitao Bogičeviću i Saviću na osvojenom zlatnom odličju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić priredio je svečani prijem za veslače Dušana Bogičevića i Veselina Savića, koji su postali prvaci Evrope u disciplini dvojac bez kormilara na Evropskom prvenstvu u veslanju koje je održano u Beogradu.

Zlatni veslači zahvalili su Ministarstvu omladine i sporta na podršci i obećali da će dati sve od sebe da i u budućnosti osvajaju medalje za Srbiju.

– Ovim zlatom nećemo završiti ovu sezonu, tek sad ćemo da stisnemo još jače. Idemo na pripreme za Svetsko prvenstvo koje se održava u avgustu i tamo ćemo pokušati da uđemo u finale i da uzmemo neku medalju – poručio je Dušan Bogičević koji je zahvalio i publici koja ih je na Adi bodrila do pobede.

Veselin Savić istakao je značaj podrške Ministarstva omladine i sporta, koje je prepoznalo njihov trud, požrtvovanje i upornost, i pružilo finansijsku pomoć koja im je omogućila uslove da treniraju i dođu do medalje.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je dvojcu bez kormilara na fenomenalnom uspehu, kao i Veslačkom savezu na odličnoj organizaciji Evropskog prvenstva u Beogradu.

– Ponosan sam na stvarno izvanredan rezultat, jer se pokazalo da su ovi momci, ali i drugi tamkičari iz Veslačkog saveza, pretendenti za osvajanje neke od medalja na Olimpijskim igrama u Riju. Znam da će dati sve od sebe da i na predstojećim takmičenjima na isti način opravdaju poverenje države i navijača – rekao je ministar Udovičić