Epilog košarkaške bruke: Po utakmica pauze za po dva igrača ‘večitih’, Partizan dva meča bez publike

Na sednici Skupštine Košarkaškog saveza Srbije donesene su odluke i kazne za aktere nemilih događaja u Pioniru na susretu Partizana i Crvene zvezde gde su se igrači potukli.

Vujošević je kažnjen sa 23.000 dinara zbog dve tehničke greške, 23.000 dinara zbog ponovljenog slučaja, 115.000 dinara zbog nesportskog komentarisanja suđenja, 34.500 zbog neprikladnog odevanja, skidanja sakoa.

Kažnjeni su novčano i Bogdan Bogdanović i Davis Bertans, takođe zbog kritike suđenja, a istu kaznu dobio je i čelnik Partizana Dragan Todorić. Zbog tuče novčane kazne podeljene su i Nikoli Milutinovu, Aleksandru Pavloviću, Dejanu Musliju, Borisu Dalou, Nemanji Bezbradici, Mihailu Andriću, Đoku Šaliću i Đorđu Gagiću.

Što se tiče sukoba pre prekida susreta i pražnjenja tribina, Zvezdini igrači su zaslužili iste kazne: Marjanović, Mitrović, Dragićević, Blažič, Lazić, kao i Radenović.

Sa jednom utakmicom suspeznije prošli su Nikola Milutinov i Aleksandar Pavlović kod Partizana, dok za Zvezdu jedan meč neće igrati Demarkus Nelson i Marko Tejić.

Sudija Ilija Belošević neće suditi jednu utakmicu zbog nekvalitetno obavljene svoje dužnosti.